Hummusdipp

Hummus är kikärtsröra som du smidigt fixar själv. Kikärtor, vitlök, citron och spiskummin bildar tillsammans denna härliga hummusdipp som passar perfekt på buffébordet. Servera gärna bröd och oliver till.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi626 KJ / 149 kCal
Fett8 g
Salt0.34 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentarer
13 stBra recept, för mig 1 tsk salt så att smaken kommer fram bättre
Peter
Jag ersatte tahini och spiskummin med 2 tsk torkad basilika, 3 vitlöksklyftor, salt och 2-3 krm chiliflakes för lite hetta och god smak. Uppskattat! Knut
Knut
Tillsatte lite chiliflakes, lite salt samt lite vatten.
Kerstin
Jag brukar ha i lite chili flakes för lätt hetta och pressad lime istället för pressad citron
Henrik
Suveränt gott
Jennie-ann
Bra !
Anna
Tipps är att mixa tahinin med citronsaft *först*. Då blir den ljus och len, och hela hummusen blir lenare :)
Fredrika
Mycket god
Linda
Hur längre hålla hummus ?
Katarina
Hej Katarina! Om du förvarar hummusen i en lufttät burk i kylen så håller den minst i 2-3 dagar. Den kan hålla även längre än så: titta, lukta och smaka på den innan servering! Hälsningar Elina
ICA-köket
Super gott !!. Att Jag kan inte sätta ord på denna recept ;-)
Silvia