Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Hummersoppa med pecorinogratinerad toast

Här är ett lyxigt och förtjusande gott recept på hummersoppa med pecorinogratinerad toast. Om du vill bjuda på något luxuöst och utsökt är det den här rätten du ska laga. Den pecorinogratinerade toasten med hummer gör rätten fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hummersoppa: Tina humrarna enligt förpackningens anvisning.
  2. Halvera humrarna och ta ut köttet. Krossa klorna och peta ur köttet med en skaldjursgaffel. Spara köttet i kylskåpet medan soppan tillagas.
  3. Krossa hummerskalen genom att lägga dem i en plastpåse och krossa med en hammare eller kavel. Skala och hacka lök och morot. Fräs hummerskalet, lök och morot i matfettet i en gryta.
  4. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med några min. Häll på vatten och vin och låt koka under lock ca 30 min. Sila buljongen och låt koka ihop till ca 1 1/2 liter (för 8 port).
  5. Toast: Sätt ugnen på 250°C.
  6. Ta ut rundlar ur brödskivorna, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  7. Skär hummerköttet i små bitar, spara klorna till garnering. Blanda hummerköttet med lätt crème fraiche, salt, peppar och dill. Fördela röran på brödrundlarna.
  8. Riv osten och strö den över hummerröran. Gratinera mitt i ugnen i 6-8 min.
  9. Blanda hälften av grädden med vetemjölet. Vispa ner blandningen i soppan och låt koka ca 5 minuter. Smaka av soppan med konjak, salt och peppar och eventuellt hummerfond.
  10. Vispa den sparade grädden. Lägg en liten klick grädde i vars och ens tallrik och häll den heta soppan över.
  11. Servera soppan med den gratinerade toasten på en assiett bredvid.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden noga.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd, byt ut vetemjöl mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 8
Hummersoppa
  • 2 djupfrysta humrar
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten morot
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 l vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk konjak eller sherry
  • 2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • ev 1 msk konc hummerfond
Toast
  • 8 skivor formfranska
  • hummerkött
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 100 g pecorinoost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB