Hummer Thermidor
Hummer Thermidor är ett fenomenalt recept där hummerköttet blandas med champinjoner och smaksätts med konjak och citronsaft. Blanda ost och ströbröd och strö över hummerskalen och gratinera sedan i tio minuter.
Ingredienser
4 portioner
2 djupfrysta humrar (à 300 g)
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 1/2 msk konjak
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1/2 msk pressad citron
2 msk riven ost
1 msk ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott och enkelt. Alla smaker finns där tillsammans, välbalanserat
Pierre
2022-01-01Väldigt gott. Har lagat det flera gånger o har aldrig blivit besviken. Cognacen gör pricken över i.
Maud
2021-12-28Jättegott och enkelt att laga. Cognacen lyfte smaken perfekt. Tack för ett bra recept. Det skall lagas igen. Gott Nytt År 🥳
Maria
2020-12-31