Hummer Thermidor

Betyg 3.3 av 5.
70 personer har röstat
7
Hummer Thermidor

Hummer Thermidor är ett fenomenalt recept där hummerköttet blandas med champinjoner och smaksätts med konjak och citronsaft. Blanda ost och ströbröd och strö över hummerskalen och gratinera sedan i tio minuter.

Hummer Thermidor

Ingredienser

4 portioner
2 djupfrysta humrar (à 300 g)
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 1/2 msk konjak
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1/2 msk pressad citron
2 msk riven ost
1 msk ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott och enkelt. Alla smaker finns där tillsammans, välbalanserat

Pierre

2022-01-01

Väldigt gott. Har lagat det flera gånger o har aldrig blivit besviken. Cognacen gör pricken över i.

Maud

2021-12-28

Jättegott och enkelt att laga. Cognacen lyfte smaken perfekt. Tack för ett bra recept. Det skall lagas igen. Gott Nytt År 🥳

Maria

2020-12-31

Testa liknande recept

Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad hummer med Västerbottensost
Betyg 4.3 av 5.
149 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tryffelrisotto med hummerte
Betyg 3.9 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bisque
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga