Hummer Thermidor är ett fenomenalt recept där hummerköttet blandas med champinjoner och smaksätts med konjak och citronsaft. Blanda ost och ströbröd och strö över hummerskalen och gratinera sedan i tio minuter.
Ingredienser
4 portioner
2
djupfrysta humrar (à 300 g)
100
g
champinjoner
1
msk
smör eller margarin
1
msk
vetemjöl
1
dl
vispgrädde
1
dl
fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 1/2
msk
konjak
1/2
tsk
salt
1/2
krm
kajennpeppar
1/2
msk
pressad citron
2
msk
riven ost
1
msk
ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
68
7 st
Kommentarer
Pierre
2022-01-01
Fantastiskt gott och enkelt. Alla smaker finns där tillsammans, välbalanserat
Maud
2021-12-28
Väldigt gott. Har lagat det flera gånger o har aldrig blivit besviken. Cognacen gör pricken över i.
Maria
2020-12-31
Jättegott och enkelt att laga. Cognacen lyfte smaken perfekt.
Tack för ett bra recept. Det skall lagas igen.
Gott Nytt År 🥳
Kommentarer
Pierre
2022-01-01Fantastiskt gott och enkelt. Alla smaker finns där tillsammans, välbalanserat
Maud
2021-12-28Väldigt gott. Har lagat det flera gånger o har aldrig blivit besviken. Cognacen gör pricken över i.
Maria
2020-12-31Jättegott och enkelt att laga. Cognacen lyfte smaken perfekt. Tack för ett bra recept. Det skall lagas igen. Gott Nytt År 🥳