Hummer Thermidor

68
7
Hummer Thermidor

Hummer Thermidor är ett fenomenalt recept där hummerköttet blandas med champinjoner och smaksätts med konjak och citronsaft. Blanda ost och ströbröd och strö över hummerskalen och gratinera sedan i tio minuter.

Hummer Thermidor

Ingredienser

4 portioner
2 djupfrysta humrar (à 300 g)
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 1/2 msk konjak
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1/2 msk pressad citron
2 msk riven ost
1 msk ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Pierre

2022-01-01

Fantastiskt gott och enkelt. Alla smaker finns där tillsammans, välbalanserat

Maud

2021-12-28

Väldigt gott. Har lagat det flera gånger o har aldrig blivit besviken. Cognacen gör pricken över i.

Maria

2020-12-31

Jättegott och enkelt att laga. Cognacen lyfte smaken perfekt. Tack för ett bra recept. Det skall lagas igen. Gott Nytt År 🥳