Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hummer Thermidor

Hummer Thermidor är ett fenomenalt recept där hummerköttet blandas med champinjoner och smaksätts med konjak och citronsaft. Blanda ost och ströbröd och strö över hummerskalen och gratinera sedan i tio minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt hummrarna tina. Klyv dem på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
  2. Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär hummerköttet i små bitar. Lägg tillbaka i hummerskalen.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Fräs champinjonerna i matfettet i en kastrull tills den mesta vätskan kokat in.
  5. Strö över mjöl och späd med grädde och buljong. Låt koka ca 5 min. Smaka av med konjak, salt, peppar och citronsaft.
  6. Ställ hummerskalen i en ugnssäker form och fyll dem med stuvningen. Blanda ost och ströbröd och strö över. Gratinera i ca 10 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 djupfrysta humrar (à 300 g)
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 1/2 msk konjak
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 msk pressad citron
  • 2 msk riven ost
  • 1 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB