Hummer- och krabbsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hummer- och krabbsallad

En verkligt lyxig hummer- och krabbsallad som passar festliga tillfällen får du med denna sallad. Med majonnäs och senap tillsammans med limejuice serverar du hummerköttet och krabban i en skön blandning av sött och syrligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Häll av krabbköttet och krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda krabbköttet med majonnäs, dragon, senap och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela och plocka köttet ur humrarna (så delar du en hummer). Spara skalen.
  3. Fyll skalen med krabbsalladen. Skär hummerköttet i fina skivor och fördela över krabbsalladen. Toppa med en hummerklo. Lägg över på ett fat. Täck med plastfolie och förvara i kylen.
  4. Nyårsafton/festtillfället: Ta ut humrarna i god tid. Lägg upp på fat eller tallrikar. Garnera med limeklyftor och dragonkvistar. Servera gärna med Vitlöksbröd eller med färskt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar salladskrabba (à 170 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 finhackad färsk dragon
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • salt och peppar
  • 3 humrar (à 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
Till servering
  • 2 lime
  • dragonkvistar
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan