Vitlöksbröd

111
6
Vitlöksbröd

Ett riktigt gott vitlöksbröd kan vara bland det godaste som finns. Du brer baguetter med smör, vitlök, persilja och flingsalt och gratinerar brödet tills det blir gyllenbrunt och frasigt och sedan är det bara att avnjuta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Vitlöksbröd

Ingredienser

4 portioner
50 g
rumsvarmt smör
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
finhackad persilja
1 krm
flingsalt
1/2
baguette

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot ett mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Thomas

2021-06-07

Tillsätt lite klämd citron samt cayennepeppar

Olivia

2020-10-12

Riktigt jäkla gott!!

Lars-åke

2019-07-20

Det går lika bra att steka skivorna i stekpannan men då lägger man vitlöksmöret i pannan o öser brödet mumsigt men fett!

Näringsvärde per portion

Energi 494 KJ / 118 kCal
Fett 10 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept