Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitlöksbröd

Ett riktigt gott vitlöksbröd kan vara bland det godaste som finns. Du brer baguetter med smör, vitlök, persilja och flingsalt och gratinerar brödet tills det blir gyllenbrunt och frasigt och sedan är det bara att avnjuta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda smör med finhackade vitlöksklyftor, finhackad persilja och flingsalt.
  3. Skär baguette i sneda skivor. Bre smöret på skivorna. Gratinera i ugnen i 5-10 minuter eller tills bröden fått färg.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot ett mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 krm flingsalt
  • 1/2 baguette
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 494 kJ / 118 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept