Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk med hummer à l'Armoricaine

Fisk med hummer à lArmoricaine är en läcker och lyxig rätt som enkelt gör din middag till en fest. Låt smaken av detta mäktiga skaldjur ackompanjerad av vitt vin, mustig kalvfond, dragon och persilja förgylla din fiskrätt. Servera med nykokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa humrarna. Grovhacka skalen och lägg i en gryta. Tillsätt vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, persilja och dragon. Koka skalen i ca 20 minuter.
  2. Sila av skalen och koka ihop buljongen till ca 3 dl (för 4 port). Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner i buljongen. Låt såsen koka någon minut. Vispa ner smöret och smaksätt med konjak, salt och peppar.
  3. Skär fisken i skivor och sjud den i några minuter i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
  4. Skär hummerköttet i bitar och lägg ner i såsen.
  5. Servera fisken med hummersåsen och kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kokta humrar
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 persiljekvistar
  • 1 tsk dragon
  • 2 tsk arrowrot eller maizena
  • 2 msk smör
  • 2 msk konjak
  • salt och svartpeppar
  • 200 g fiskfilé
  • kokt ris till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?