Fyllda tomater och gurkstubbar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Fyllda tomater och gurkstubbar

På 60-talet skulle det vara lättsamt att umgås och även mingelmaten skulle vara lätt att göra. Ett enkelt knep var att halvera och fylla grönsaker som till exempel tomater och gurkor. Med till exempel ädelost, majonnäs och krabba trollar du enkelt ihop dessa enkla, färgglada tilltugg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomater: Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med en sked. Låt stå och rinna av en stund upp och ner. Låt krabban rinna av i en sil.
  2. Gurkor: Skär gurkan i 4 cm höga stubbar. Gröp ur kärnhuset halvvägs ner med en sked. Smula osten och blanda den med majonnäs. Dela, kärna ur och fintärna paprikan, hacka persiljan och vänd ner den och paprikan i oströran. Fyll gurkstubbarna med oströran.
  3. Blanda krabba med majonnäs och ärtor. Hacka dillen och vänd ner. Fyll tomaterna.
  4. Till servering: Plocka loss bladen från endiven och servera till.

För alla

Läs noga innehållet på salladskrabban och på majonnäsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomater
  • 4 tomater
  • 170 g salladskrabba
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gröna ärter
  • dill
Gurkor
  • 1 gurka
  • 100 g roquefortost
  • 1 dl majonnäs
  • 1 röd paprika
  • persilja
Till servering
  • endive
Lägg till i inköpslistan