Huevos y frijoles med chorizo
Huevos y frijoles med chorizo är en härlig rätt med inspiration och smaker hämtade från Mexiko! Chorizon fräses tillsammans med vitlök och olja innan tomater och bönor hälls över. Kryddor som spiskummin och persilja utgör grunden i denna rätt. Servera med bröd och övrig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g fryst bönmix
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
300 g färsk chorizo
1 tsk olja
1 förp fin krossade tomater (à 390 g)
1 förp majskorn (150 g)
1 tsk malen spiskummin
salt och svartpeppar
1 ask bladpersilja (à 20 g)
4 ägg
Tillbehör
2 tomater
1 rödlök
1 lime
1 cosmopolitansallad
8 majstortillabröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör så här
Tips
Istället för att sätta in grytan med ägg i ugnen, så kan äggen stekas i olja i en stekpanna. Då behövs alltså ingen ugn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3129 KJ / 748 kCal
Fett34 g
Salt6.11 g
Kolhydrater71 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dålig kombo. Äckligt! Nej lagar det inte en gång till/Olle Stockholm
Christina
2021-11-06Jättegott! Men kommer ha den kortare tid i ugnen nästa gång, kanske 6 min. Vill att gulan ska vara lite lösare.
Gabriella
2021-04-28Är en solklar favorit!
Erika
2018-11-08