Chili con verduras
Att göra en chili utan kött är både enkelt och gott om man använder olika sorters bönor som bas. Tillsammans med en färdiglagad vegetarisk pytt är halva jobbet gjort! Smaksätt med mycket kryddor, buljong och lite vin och njut av en grön chili.
Ingredienser
4 portioner
Chiligryta
1 gul lök
1/2 zucchini
1 röd paprika
2 msk olja
1 förp färsk vegetarisk pytt (à 500 g)
1 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1 tsk koriander
1 tsk paprikapulver (mild)
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
390 g krossade tomater
390 g kokt bönmix
390 g kokta svarta bönor
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
Vitlöksbröd
1 vitlöksklyfta
70 g smör
1 1/2 krm salt
1 msk hackad persilja
1 baguette
Till servering
nachochips
gräddfil
riven ost
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och pytten.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegod! Jag hade morötter och scamp istället för zucchini och paprika, gick bra! :)
Saga
2017-10-03