Hot tuna pasta

25
3
Hot tuna pasta

En krämig och lättlagad tonfiskpasta som är inspirerad av den amerikanska södern. De söta majskornen balanseras upp av hettan från chilin och syrlighet från den snabbpicklade rödlöken. Servera pastan med krispiga morotsstavar så har du en färgsprakande och delikat middag.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Hot tuna pasta

Ingredienser

4 portioner
4
port tagliatelle
1
burk majskorn (à 340 g)
3
burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
1/2
ask gräslök (à 20 g)
1
rödlök
2 tsk
rödvinsvinäger
-
salt och peppar
3
tomater
2 dl
crème fraiche
1 tsk
hackad röd chili
3
morötter

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Sofia

2016-11-14

Räcker med halva mängden tonfisk och majs och behövdes späd ut med grädde, blev på tok för torrt annars. Men efter att ha gjort det blev det riktigt gott.

Jenny

2016-11-11

Verkligen äckligt och stabbigt �

Anna

2016-11-03

Tonfisk på burk är kattmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2783 KJ / 665 kCal
Fett 20.5 g
Salt 3.49 g
Kolhydrater 68.9 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept