Hot tuna pasta
En krämig och lättlagad tonfiskpasta som passar i vardagen. De söta majskornen balanseras upp av hettan från chiliflakes (krydda så mycket att du blir nöjd) och syrligheten från crème fraichen. Servera pastan med rumsvarma tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna strozzapreti)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olja
3 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 - 2 krm chiliflakes
salt
peppar
4 plommontomater
1 förp majskorn (à 340 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater65 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott. Tog fiskbuljong istället för salt. Blandade majsen i grytan samt kryddade upp med sambal oelek. Dottern vägrade dock äta då hon ansåg det såg ut som kattkr*ks.
Anette
2024-09-05Gott och enkelt. Jag hade också i hälften av majsen i röran samt kompletterade med sambal. Dock kritisk mot att det är en rätt i familjekassen då det tyvärr inte gick hem hos barnet, därav kompletteringen med sambal för att få mer hetta till oss vuxna
Erika
2024-06-16Blev riktigt gott! Hällde i majsen i röran också istället för att ha den bredvid. Hade även i några extra vitlöksklyftor.
Marlene
2024-06-09