En krämig och lättlagad tonfiskpasta som är inspirerad av den amerikanska södern. De söta majskornen balanseras upp av hettan från chilin och syrlighet från den snabbpicklade rödlöken. Servera pastan med krispiga morotsstavar så har du en färgsprakande och delikat middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Räcker med halva mängden tonfisk och majs och behövdes späd ut med grädde, blev på tok för torrt annars. Men efter att ha gjort det blev det riktigt gott.
Sofia
2016-11-14Verkligen äckligt och stabbigt
Jenny
2016-11-11Tonfisk på burk är kattmat.
Anna
2016-11-03