Hot tuna pasta

En krämig och lättlagad tonfiskpasta som passar i vardagen. De söta majskornen balanseras upp av hettan från chiliflakes (krydda så mycket att du blir nöjd) och syrligheten från crème fraichen. Servera pastan med rumsvarma tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna strozzapreti eller spirale)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olja
3 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 - 2 krm chiliflakes
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater65 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
18 stEnkel och god pastarätt om man dessutom vill få in fisk på matsedeln. Jag gillar inte för stark mat. Jag tog ca 1 tsk chiliflakes. Men jag lade till 3 msk sweetchilisås. Sötman i från den såsen bidrog till fylligare smak, kände jag.
Lotta
Den var god,tog en fiskbuljong tärning också då fick den bra smak.
Eva
Helt okej måndagsmiddag, och matlåda blev det också👌🏼
Carina