Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfisk i het vinägrett

Låt denna tonfisk i het vinägrett bli en del av ditt tapasbord med sitt härliga sting av chilipeppar. Den syrliga vinägretten har även en doft av apelsin och med oliverna och den sälta de ger får tonfisken superbt sällskap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt tonfisken rinna av men spara oljan. Lägg tonfisken på ett eller flera små fat.
  2. Hacka oliverna och blanda med oljan från tonfisken, apelsinskal , salt och peppar. Häll olivvinägretten över tonfisken och låt stå kallt till servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 burkar tonfisk i olja (à 200g)
  • 20 gröna oliver med pimento
  • 20 urkärnade svarta oliver
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm chilipeppar
Lägg till i inköpslistan