Höstpasta med sockerärter och senap
En superenkel höstpasta som är perfekt att laga när tiden är knapp och middagsgästerna är hungriga. De krispiga sockerärterna, orangea morotskivorna och den salta bogfläsken får puttra i en krämig gräddsås och blandas ihop med pastan innan servering. Garnera med gräslöksströssel ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
1 rödlök
2 morötter
ca 400 g rimmat bogfläsk
1 msk olja
salt
peppar
150 g sockerärtor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 30 g)
1 tsk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2737 KJ / 659 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stående favorit i vår familj.
Josefine
2023-07-03Besvikelse!
Annika
2016-11-20Överraskande gott!
Rosita
2016-11-14