Höstpasta med sockerärter och senap

26
2
Höstpasta med sockerärter och senap

En superenkel höstpasta som är perfekt att laga när tiden är knapp och middagsgästerna är hungriga. De krispiga sockerärterna, orangea morotskivorna och den salta bogfläsken får puttra i en krämig gräddsås och blandas ihop med pastan innan servering. Garnera med gräslöksströssel ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Höstpasta med sockerärter och senap

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna radiatori)
1
rödlök
2
morötter
ca 400 g
rimmat bogfläsk
1 msk
olja
-
salt och peppar
150 g
sockerärtor
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1/2
ask färsk gräslök (à 30 g)
1 tsk
senap

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Gott är att toppa rätten med lite riven pepparrot och lite extra senap.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Annika

2016-11-20

Besvikelse!

Rosita

2016-11-14

Överraskande gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2737 KJ / 659 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept