Svensk panna
Svensk panna är en välsmakande och robust rätt som gör att alla runt matbordet känner sig hemma. Senap, kryddpeppar och pepparrot passar fint ihop med rimmat bogfläsk. Husmanskost när den är som bäst. Lika vacker att se på som underbar att äta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
4 portioner
400 g rimmat bogfläsk
6 - 8 mandelpotatisar
2 morötter
2 äpplen (t ex Alice)
1 - 1 1/2 rödlökar
ca 400 g vitkål
4 salladslökar
1 msk smör eller rapsolja
1 - 1 1/2 msk skånsk senap
1 knippe persilja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
4 msk färskriven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1400 KJ / 340 kCal
Fett11 g
Kommentar
Fungerar även fint att byta ut köttet mot quornfileér skurna i mindre bitar.
Göran
2006-02-04