Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Svensk panna

(8)
60 MIN | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

Svensk panna är en välsmakande och robust rätt som gör att alla runt matbordet känner sig hemma. Senap, kryddpeppar och pepparrot passar fint ihop med rimmat bogfläsk. Husmanskost när den är som bäst. Lika vacker att se på som underbar att äta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rimmat bogfläsk
  • 8 mandelpotatisar
  • 2 morötter
  • 2 äpplen (t ex Alice)
  • 1 1/2 rödlökar
  • ca 400 g vitkål
  • 4 salladslökar
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 1 1/2 msk skånsk senap
  • 1 knippe persilja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 4 msk färskriven pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort svålen och det mesta av fettet på bogfläsket. Skär det i mindre bitar.
  2. Skala potatis, morot, äpple och rödlök. Skär i bitar/klyftor. Skär bort stocken på vitkålen och skölj salladslöken. Skär kål och salladslök fint.
  3. Råstek potatis och morot i olja eller smör på medelvärme i ca 10 minuter.
  4. Lägg i rödlök och vitkål. Stek i ytterligare ca 5 minuter. Avsluta med äpple och salladslök ett par minuter.
  5. Stek bogfläsket i separat torr plastbelagd panna ett par minuter på ganska hög värme. Blanda ner i grönsakspannan.
  6. Smaksätt med senap, grovhackad persilja samt salt och kryddpeppar. Servera med pepparrot.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i enbart rapsolja eller använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Tips

Blanda pepparroten med 2 dl matyoghurt för ett lite krämigare tillbehör (för 4 port).

Näringsvärde
Per portion

Fett: 11 g
Energi
1400 kJ / 340 kCal
Läs mer om näringsvärden