Svensk panna

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Svensk panna

Svensk panna är en välsmakande och robust rätt som gör att alla runt matbordet känner sig hemma. Senap, kryddpeppar och pepparrot passar fint ihop med rimmat bogfläsk. Husmanskost när den är som bäst. Lika vacker att se på som underbar att äta.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Svensk panna

Ingredienser

4 portioner
400 g  rimmat bogfläsk
6 - 8   mandelpotatisar
2   morötter
2   äpplen (t ex Alice)
1 - 1 1/2   rödlökar
ca 400 g  vitkål
4   salladslökar
1 msk  smör eller rapsolja
1 - 1 1/2 msk  skånsk senap
1   knippe persilja
1 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  malen kryddpeppar
4 msk  färskriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i enbart rapsolja eller använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Tips

Blanda pepparroten med 2 dl matyoghurt för ett lite krämigare tillbehör (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Fungerar även fint att byta ut köttet mot quornfileér skurna i mindre bitar.

Göran

2006-02-04

Näringsvärde per portion

Energi1400 KJ / 340 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk råraka med fläsk och syrliga äpplen
Betyg 3.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raggmunk med fläsk och morötter
Betyg 3.8 av 5.
99 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kroppkakor av kokt potatis
Betyg 4.4 av 5.
223 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxiga kroppkakor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga