Svensk panna

4
1
Svensk panna

Svensk panna är en välsmakande och robust rätt som gör att alla runt matbordet känner sig hemma. Senap, kryddpeppar och pepparrot passar fint ihop med rimmat bogfläsk. Husmanskost när den är som bäst. Lika vacker att se på som underbar att äta.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Svensk panna

Ingredienser

4 portioner
400 g rimmat bogfläsk
6 - 8 mandelpotatisar
2 morötter
2 äpplen (t ex Alice)
1 - 1 1/2 rödlökar
ca 400 g vitkål
4 salladslökar
1 msk smör eller rapsolja
1 - 1 1/2 msk skånsk senap
1 knippe persilja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
4 msk färskriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i enbart rapsolja eller använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Tips

Blanda pepparroten med 2 dl matyoghurt för ett lite krämigare tillbehör (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Göran

2006-02-04

Fungerar även fint att byta ut köttet mot quornfileér skurna i mindre bitar.

Näringsvärde per portion

Energi 1400 KJ / 340 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden