Honungstekt kyckling med salsa verde

Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad, basilika, kapris, dijonsenap, olja, vinäger och vatten som du mixar i en matberedare. Blanda såsen med nykokt färskpotatis, sparris och rödlök och servera till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
Salsa verde
1 salladshuvud
1/2 kruka basilika
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Grönsaker
250 g grön sparris
1 rödlök
Kyckling
4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 msk soja
1 msk honung
Gör så här
00:06:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2092 KJ / 498 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stIngen familjen åt upp....
Crister
Gott, men nästa gång kommer jag leta upp ett annat recept på Salsa Verde, den här blev vattnig och inte alls så smakrik som en salsa verde ska vara.
Veronica
Mumsig sås, hade inga kapris, men det var mycket gott ändå!
Ann-sofi