Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Grillvärmen lockar fram sötman i endiven, som trivs utmärkt tillsammans med den friska apelsinvinägretten. Du kan också byta ut endive mot en annan salladssort med bra stadga, till exempel romansallad. Grilla den snabbt och hett, och servera med den ljuvliga dressingen!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Ingredienser

4-6 portioner

Apelsin- och dragonvinägrett

4 msk  olivolja
2 msk  rödvinsvinäger
1/2 msk  finrivet apelsinskal
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  hackad dragon
1 tsk  flingsalt

Endive

3   endiver
2 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi832 KJ / 199 kCal
Fett20 g
Salt3.48 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Spetskål med apelsin och dragon
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinkryddsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Endivesallad med rostade kikärtor
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga