Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Medel

Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Grillvärmen lockar fram sötman i endiven, som trivs utmärkt tillsammans med den friska apelsinvinägretten. Du kan också byta ut endive mot en annan salladssort med bra stadga, till exempel romansallad. Grilla den snabbt och hett, och servera med den ljuvliga dressingen!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Vispa samman alla ingredienser till apelsinvinägretten.
  2. Endive: Dela endiverna på längden. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  3. Grilla ca 6 minuter på varje sida. Lägg endiverna på ett stort fat och ringla över vinägretten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Apelsin- och dragonvinägrett
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk hackad dragon
  • 1 tsk flingsalt
Endive
  • 3 endiver
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 832 kJ / 199 kCal