Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

3
0
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Grillvärmen lockar fram sötman i endiven, som trivs utmärkt tillsammans med den friska apelsinvinägretten. Du kan också byta ut endive mot en annan salladssort med bra stadga, till exempel romansallad. Grilla den snabbt och hett, och servera med den ljuvliga dressingen!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Ingredienser

4-6

Apelsin- och dragonvinägrett

4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk hackad dragon
1 tsk flingsalt

Endive

3 endiver
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 832 KJ / 199 kCal
Fett 20 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 3 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden