Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Grillvärmen lockar fram sötman i endiven, som trivs utmärkt tillsammans med den friska apelsinvinägretten. Du kan också byta ut endive mot en annan salladssort med bra stadga, till exempel romansallad. Grilla den snabbt och hett, och servera med den ljuvliga dressingen!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
Apelsin- och dragonvinägrett
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk hackad dragon
1 tsk flingsalt
Endive
3 endiver
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.
Energi832 KJ / 199 kCal
Fett20 g
Salt3.48 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentarer