Honungsbräserad endive med kotlett

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Honungsbräserad endive med kotlett

Den här rätten gjord på kotlett och honungsbräserad endive ger en fenomenal smakkombination. Endiverna steks gyllenbruna tillsammans med lök i olja. Den söta smaken får du av honungen och saften från apelsinen. Servera med ugnsrostad potatis, kotlett och en sås gjord på färsk persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Honungsbräserad endive med kotlett

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Endiver

1 apelsin
2 endiver
2 rödlökar
1 tsk olja
2 msk honung
250 g körsbärstomater

Sås

1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
apelsinskal

Kotlett

ca 600 g tunnskivad kotlett
1 tsk smör

Till servering

65 g mâchesallad

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3076 KJ / 733 kCal
Fett36 g
Salt2.16 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bräserade endiver
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ost- och aprikosfylld kotlett
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad