Hoisinanka med bellaverde

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Hoisinanka med bellaverde

Att tillaga anka kan vara lite klurigt, men vi hoppas att detta recept ska hjälpa dig till en fullpoängare! Efter att köttet steks så tillagas det färdigt i ugn. Ett underbart tillbehör är de små söta bellaverdeträden, som fått stekas och smaksättas av hoisinsås. Sesamfrön på toppen tillför en härlig nötighet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Hoisinanka med bellaverde

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
2 ankbröst (à ca 200 g)
200 g bellaverde
2 tsk olja
salt
peppar
1 dl hoisinsås
1/2 msk sesamfrö

Gör så här

00:05:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag tyckte såsen tog över hela rätten. Inte gott

    Cecilia

  • Jättegod, men... tycker man om anksmaken ska man genomteka den då blir det mycket godare.

    Sandra

  • Det är varken salt eller peppar i receptet men jag både saltade och pepprade ankköttet innan jag färdigställde i ugnen. Nästa gång tillsätter jag även fler grönsaker.

    Margareta

    Tack Margareta, du har helt rätt. Klart man ska salta och peppra. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2496 KJ / 596 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Stekt ankbröst
    Betyg 2.7 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad anka med bondbönor
    Betyg 2.8 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ankbröst med rödkål
    Betyg 2.7 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Anka Provencale med råstekt potatis
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ankbröst och kålsallad med apelsin
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad