Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hoisin- och sesamlax

Ge laxen en vacker uppsyn och suverän smak genom att panera filén med hoisinsås och knapriga sesamfrön. Med färsk pasta, en limeklyfta och broccoli till har du en fantastisk middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda laxkotletterna med salt och peppar. Pensla över- och undersidan med hoisinsås och lägg över i en ugnssäker form.
  3. Rosta sesamfröna i en torr, het panna. Strö dem på laxkotletterna och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Garnera med limeskivor.
  5. Till servering: Servera med färsk pasta och broccoli.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxkotletter (à 150 g)
  • salt och peppar
  • 1 dl hoisinsås (på flaska)
  • 2 msk sesamfrön
Till servering
  • 1 limefrukt till garnering
  • färsk pasta
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2336 kJ / 558 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden