Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Mör högrevskärna med matvetesallad, ajvar och finstjälkig broccoli. Matveten får grön touche av tomat, späd spenat och råstekt broccoli. Och kryddig i smaken blir både högrev och matvetesallad med ajvardressing på toppen.

Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Ingredienser

4 portioner
4   port matvete
200 g  bellaverde
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
250 g  körsbärstomater
65 g  babyspenat
ca 600 g  högrevskärna
2 msk  smör eller margarin
1 dl  ajvar relish
2 dl  matlagningsyoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater35.3 g
Protein38.7 g

Testa liknande recept

Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax med ajvar och oliver
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås med matvete
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga