Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Mör högrevskärna med matvetesallad, ajvar och finstjälkig broccoli. Matveten får grön touche av tomat, späd spenat och råstekt broccoli. Och kryddig i smaken blir både högrev och matvetesallad med ajvardressing på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek bellaverden i olivoljan i en het stekpanna 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor.
  4. Blanda matvetet med bellaverde, tomater och spenat. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Bryn köttet i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 58°C. Linda in steken i fuktat smörpapper och låt den vila minst 15 minuter.
  6. Blanda ajvar med matlagningsyoghurt.
  7. Skiva köttet. Servera det med matvetesalladen och ajvardressing.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port matvete
  • 200 g bellaverde
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g babyspenat
  • ca 600 g högrevskärna
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl ajvar relish
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2408 kJ / 576 kCal