Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

7
0
Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Mör högrevskärna med matvetesallad, ajvar och finstjälkig broccoli. Matveten får grön touche av tomat, späd spenat och råstekt broccoli. Och kryddig i smaken blir både högrev och matvetesallad med ajvardressing på toppen.

Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete
200 g bellaverde
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
250 g körsbärstomater
65 g babyspenat
ca 600 g högrevskärna
2 msk smör eller margarin
1 dl ajvar relish
2 dl matlagningsyoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2408 KJ / 576 kCal
Fett 297 g
Kolhydrater 353 g
Protein 387 g
Läs mer om näringsvärden