Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Mör högrevskärna med matvetesallad, ajvar och finstjälkig broccoli. Matveten får grön touche av tomat, späd spenat och råstekt broccoli. Och kryddig i smaken blir både högrev och matvetesallad med ajvardressing på toppen.

Högrevskärna med matvetesallad och ajvar

Ingredienser

4 portioner
4   port matvete
200 g  bellaverde
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
250 g  körsbärstomater
65 g  babyspenat
ca 600 g  högrevskärna
2 msk  smör eller margarin
1 dl  ajvar relish
2 dl  matlagningsyoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater35.3 g
Protein38.7 g

Testa liknande recept

Matvetesallad med lamm, apelsin och avokado
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax med ajvar och oliver
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås med matvete
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga