Hög & krämig smörgåstårta

686
2
Hög & krämig smörgåstårta

Ett läckert recept på hög och krämig smörgåstårta som passar utmärkt att servera till fest eller kalas. Du gör tårtan av bland annat landgångsbröd, crème fraiche, kvarg, kräftstjärtar, ägg, dill, lax och pepparrot. Oemotståndlig!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Hög & krämig smörgåstårta

Ingredienser

12 portioner
12 skivor landgångsbröd (7x21 cm)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl kvarg (10 %)

Fyllning 1

1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
3 hårdkokta ägg
2 dl majonnäs
1 dl finskuren dill

Fyllning 2

välj en av de klassiska fyllningarna i receptet räkor eller ansjovisfiléer, se texten nedan

Fyllning 3

150 g gravad lax
2 dl lätt crème fraiche
4 msk riven pepparrot

Garnering

1 gurka
1/2 dl finskuren dill + vippor
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 citronskivor
2 dl majonnäs
1 kruka sallad
1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
200 g gravad lax (tunna skivor)
30 - 50 g lax- eller regnbågsrom

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och färskost mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap. Uteslut äggen och ersätt dem eventuellt med mozzarella.

Klimatanpassa

Fyll gärna på med mycket goda grönsaker så räcker smörgåstårtan till flera!

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

686

Kommentarer

Anna

2022-03-03

Mycket god, väldigt fräsch tack vare bl a pepparroten.

Arlenes

2016-10-21

Det är bra och lätt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2132 KJ / 510 kCal
Fett 44 g
Salt 25 g
Kolhydrater 8 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden