Hög & krämig smörgåstårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hög & krämig smörgåstårta

Ett läckert recept på hög och krämig smörgåstårta som passar utmärkt att servera till fest eller kalas. Du gör tårtan av bland annat landgångsbröd, crème fraiche, kvarg, kräftstjärtar, ägg, dill, lax och pepparrot. Oemotståndlig!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning 1: Hacka kräftstjärtar och ägg grovt. Blanda detta med majonnäs och dill.
  2. Fyllning 2: Blanda de valda ingredienserna från receptet Lång och läcker smörgåstårta.
  3. Fyllning 3: Grovhacka lax. Blanda med crème fraiche och pepparrot.
  4. Kantskär bröden. Lägg 3 skivor bröd på ett serveringsfat. Bre på fyllning 1. Lägg på 3 skivor bröd, lägg bröden tvärs över så att tårtan inte delar sig. Bre på fyllning 2. Lägg på bröd. Upprepa med fyllning 3.
  5. Lägg på 3 brödskivor. Blanda lättcrème fraiche och kvarg. Bre det över och på kanterna. Täck med plastfolie. Låt stå kallt över natten.
  6. Skala, kärna ur och finhacka gurkan. Blanda med dillen. Skär tomaterna i hälften och citronskivorna i bitar. Bre på majonnäs på tårtans sidor så att garneringen fäster. Garnera kanterna med sallad. Lägg på kräftstjärtar, lax, tomater, citroner, rom och dillvippor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och färskost mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap. Uteslut äggen och ersätt dem eventuellt med mozzarella.

Klimatanpassa

Fyll gärna på med mycket goda grönsaker så räcker smörgåstårtan till flera!

Ingredienser

Portioner: 12
  • 12 skivor landgångsbröd (7x21 cm)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl kvarg (10 %)
Fyllning 1
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl finskuren dill
Fyllning 2
  • välj en av de klassiska fyllningarna i receptet räkor eller ansjovisfiléer, se texten nedan
Fyllning 3
  • 150 g gravad lax
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 msk riven pepparrot
Garnering
  • 1 gurka
  • 1/2 dl finskuren dill + vippor
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 citronskivor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka sallad
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
  • 200 g gravad lax (tunna skivor)
  • 50 g lax- eller regnbågsrom
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2132 kJ / 510 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept