Ett läckert recept på hög och krämig smörgåstårta som passar utmärkt att servera till fest eller kalas. Du gör tårtan av bland annat landgångsbröd, crème fraiche, kvarg, kräftstjärtar, ägg, dill, lax och pepparrot. Oemotståndlig!
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2009
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och färskost mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap. Uteslut äggen och ersätt dem eventuellt med mozzarella.
Fyll gärna på med mycket goda grönsaker så räcker smörgåstårtan till flera!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2022-03-03Mycket god, väldigt fräsch tack vare bl a pepparroten.
Arlenes
2016-10-21Det är bra och lätt att göra.