Varva en härlig smörgåstårta med klassiska smaker av varmrökt lax, räkor, ägg, pepparrot och dill. Smörgåstårtan kan med fördel läggas ihop dagen före den ska serveras. Sista piffen sätter du samma dag som tårtan ska ätas. Dekorera runt om med tunt skuren zucchini och toppa med bland annat hyvlad sparris, tärnat äpple och vackert rosa picklad röklök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Innehåller ägg.
Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Fyll gärna på med mycket goda grönsaker så räcker smörgåstårtan till flera!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket fräsch smörgåstårta! Men ja som flera nämner är receptet lite snålt räknat till antal personer. Kanske för att den är så god ;) Det saknas rödlök i ingredienslistan vilket är lite lurigt eftersom det är den som ska picklas
Malena
2022-09-01kan man beställa färdiga smörgåstårtor
Alve
2022-02-14Hej Alve! Det kan man absolut göra! Hör med din närmsta ICA-butik och se om de har catering. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-14Tårtan blev fantastiskt god. Gjorde varannan botten av kavring vilket passade fantastiskt bra.
Mickaela
2020-02-18