Smörgåstårta med varmrökt lax, räkor och pepparrot
Varva en härlig smörgåstårta med klassiska smaker av varmrökt lax, räkor, ägg, pepparrot och dill. Smörgåstårtan kan med fördel läggas ihop dagen före den ska serveras. Sista piffen sätter du samma dag som tårtan ska ätas. Dekorera runt om med tunt skuren zucchini och toppa med bland annat hyvlad sparris, tärnat äpple och vackert rosa picklad röklök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
6 portioner
6 landgångsbröd (6 bröd motsvarar ca 300 g)
50 g rumsvarmt smör
Fyllning
1 kg räkor med skal
6 ägg
350 g varmrökt laxfilé
1/2 dl finskuren dill
2 1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
finrivet skal av 1 citron
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Pepparrotskräm
3 dl crème fraiche
3/4 dl riven pepparrot på tub
1 citron
Picklad rödlök
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl socker
2 dl vatten
Dillolja
1 dl rapsolja
1 dl grovhackad dill (både vippor och stjälkar)
Garnering
2 gröna zucchini
ca 400 g grönsaker (t ex fänkål, rättika, grön sparris, broccoli, rädisor, grönt äpple, päron, avokado)
örter
späda salladsblad
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 6 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5330 KJ / 1274 kCal
Fett89 g
Salt4.99 g
Kolhydrater61 g
Protein57 g
Kommentarer
Mycket fräsch smörgåstårta! Men ja som flera nämner är receptet lite snålt räknat till antal personer. Kanske för att den är så god ;) Det saknas rödlök i ingredienslistan vilket är lite lurigt eftersom det är den som ska picklas
Malena
2022-09-01kan man beställa färdiga smörgåstårtor
Alve
2022-02-14Hej Alve! Det kan man absolut göra! Hör med din närmsta ICA-butik och se om de har catering. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-14Tårtan blev fantastiskt god. Gjorde varannan botten av kavring vilket passade fantastiskt bra.
Mickaela
2020-02-18