Smörgåstårta med ansjovis och räkor
Ett enkelt recept på oemotståndlig smörgåstårta med ansjovis och räkor. Du gör smörgåstårtan av bland annat landgångsbröd, böcklingpastej, crème fraiche, räkor, ansjovisfilé, ägg, dill, stenbitsrom och ärtskott. Perfekt att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
12 portioner
Fyllning 1
300 g skalade räkor eller räkor med skal (750 g med skal motsvarar 300 g skalade räkor)
1 1/2 dl majonnäs
Fyllning 2
12 ansjovisfiléer
5 hårdkokta ägg
1 dl crème fraiche
4/5 dl finskuren dill
4/5 dl kaviar på tub
12 skivor landgångsbröd
2 msk smör
Böcklingpastej
2 tuber böcklingpastej (à 145 g)
4 msk crème fraiche
Garnering
1 kg oskalade räkor eller skalade (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
5 rädisor
1 knippe sparris (à 250 g)
2 dl dill
1/2 ask ärtskott (à 50 g)
40 g svart stenbitsrom
1 ask smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Nej den här var alldeles för salt 🥺
Carina
2020-08-15Hej Carina! Vad tråkigt att höra att du tyckte det var för salt. Du kanske vill testa det här receptet https://www.ica.se/recept/varens-godaste-smorgastarta-720205/ som inte innehåller anjsovis och är därmed lite mindre salt. Annars har vi ett gäng andra recept samlade på den här sidan https://www.ica.se/buffe/artikel/god-smorgastarta/. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-17