Hjortskavsgryta med champinjoner

En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g champinjoner
1/2 purjolök
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 555 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater52.4 g
Protein34.3 g

Kommentarer
7 stSmaskigt! Japansk soja och gul lök. :-)
Thomas
Vi har idag, för först gången, lagat denna hjortskavsgryta. Vi har ätit Hjortskav förut, men inte fastnat för smaken. Men nu med champinjoner till samt hackad gul lök, istället för purjolökblev det verkligen en hit. Kommer att lagas många fler gånger! Hälsningar Stefan
Stefan
GWs hjortskav är alldeles för seg o för mycket brosk i vissa bitar som tär på tänderna, rentav farligt för tänderna. Min erfarenhet är att renskav är mycket mer ärligt o inte så segt som detta. Mao inget mer av dessa frysta varor.
Mikael
Serverade med kokt sötpotatis istället för ris, det passade fint tycte jag!
Patricia ruth
Omtyckt av både barn och vuxna, enkelt att laga och anpassa efter eget tycke.
Victoria
Supergod gryta den kommer jag att göra fler gånger
Lillemor
mina barn och även vi själva har svårt med skav i alla former speciell hjort.Nu kommer jag avbeställa veckans kassa varje gång det är skav .Ingen god gryta alls
Susanne