Hjortskavsgryta med champinjoner

En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g champinjoner
1/2 purjolök
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 555 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater52.4 g
Protein34.3 g
Kommentarer
Vi har idag, för först gången, lagat denna hjortskavsgryta. Vi har ätit Hjortskav förut, men inte fastnat för smaken. Men nu med champinjoner till samt hackad gul lök, istället för purjolökblev det verkligen en hit. Kommer att lagas många fler gånger! Hälsningar Stefan
Stefan
2025-07-07GWs hjortskav är alldeles för seg o för mycket brosk i vissa bitar som tär på tänderna, rentav farligt för tänderna. Min erfarenhet är att renskav är mycket mer ärligt o inte så segt som detta. Mao inget mer av dessa frysta varor.
Mikael
2024-11-17Serverade med kokt sötpotatis istället för ris, det passade fint tycte jag!
Patricia ruth
2022-12-12