Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hjortronmarmelad med citron och rosmarin

En lagom söt marmelad är gott som tillbehör till ostbrickan. Hjortronmarmelad passar fint inte bara till 70-talsklassikern camembert utan även mer smakstarka ostar som äkta Roquefort.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela rosmarinkvisten i 3 delar (för 3 dl marmelad).
  2. Blanda rosmarin, hjortron och socker. Koka sakta ca 15 minuter. Riv det yttersta skalet av citronen, blanda ner det och koka upp.
  3. Häll den varma marmeladen i en burk. Låt den helst stå och mogna några dagar innan den serveras till dessertost.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per matsked.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 250 g hjortron
  • 2 dl syltsocker
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 199 kJ / 48 kCal