Hjortronmarmelad med citron och rosmarin
En lagom söt marmelad är gott som tillbehör till ostbrickan. Hjortronmarmelad passar fint inte bara till 70-talsklassikern camembert utan även mer smakstarka ostar som äkta Roquefort.
Ingredienser
3 dl
1 kvist färsk rosmarin
250 g hjortron
2 dl syltsocker
1 citron
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per matsked.
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0.1 g
Kolhydrater10.7 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Jag brukar alltid sila hjortronen från kärnor. Innan det hälls i små burkar. Det blir supergott. Kärnresterna lägger jag i en skål, häller på vodka. Låt stå 2 mån. Vips så har du en hjortronlikör mez.
Lena
2024-07-20Hur lång är hållbarheten?
Sara
2023-09-07Hej Sara! Hållbarheten är förknippad med många olika saker, som t ex kvaliteten på bären du använder, hygien vid kokning och mängden socker. Hållbarheten påverkas också av hur du förvarar burkarna. När du väl öppnat burken är det viktigt att använda rena redskap att ta med av marmeladen. En oöppnad burk som förvarats i kylskåp bör hålla i minst 6 månader och förmodligen längre. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Toppen, perfekt efter ett hjortronår.
Helena
2021-08-30