Hjortronmarmelad med citron och rosmarin

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
4
Hjortronmarmelad med citron och rosmarin

En lagom söt marmelad är gott som tillbehör till ostbrickan. Hjortronmarmelad passar fint inte bara till 70-talsklassikern camembert utan även mer smakstarka ostar som äkta Roquefort.

Hjortronmarmelad med citron och rosmarin

Ingredienser

3 dl
1 kvist färsk rosmarin
250 g hjortron
2 dl syltsocker
1 citron

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Jag brukar alltid sila hjortronen från kärnor. Innan det hälls i små burkar. Det blir supergott. Kärnresterna lägger jag i en skål, häller på vodka. Låt stå 2 mån. Vips så har du en hjortronlikör mez.

Lena

2024-07-20

Hur lång är hållbarheten?

Sara

2023-09-07

Hej Sara! Hållbarheten är förknippad med många olika saker, som t ex kvaliteten på bären du använder, hygien vid kokning och mängden socker. Hållbarheten påverkas också av hur du förvarar burkarna. När du väl öppnat burken är det viktigt att använda rena redskap att ta med av marmeladen. En oöppnad burk som förvarats i kylskåp bör hålla i minst 6 månader och förmodligen längre. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-12

Toppen, perfekt efter ett hjortronår.

Helena

2021-08-30

Näringsvärde per dl

Näringsberäkningen är beräknad per matsked.
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0.1 g
Kolhydrater10.7 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Hjortronsylt
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad brioche med getost och hjortron
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga