Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad
Denna italienska fikonmarmelad är en söt och god marmelad att använda till den långa frukosten eller fikat. Färska fikon, citron och rosmarin är det du använder dig av för att få marmeladen att smaka.
Ingredienser
2 liter
1 kg färska fikon
saft och skal av 1 stor citron
2 krm torkad rosmarin
300 g syltsocker 1+3
chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Tänkte göra fikonmarmelad idag, men vad betyder 1+3 gällande syltsocker ?
Agneta
2024-08-31Använder hel frukten med skal minus topp o botten - finns ingen anledning att skala👍
Bertil
2024-07-29Hej Bertil! Du har helt rätt. Varför skala? Nu har vi ändrat i receptet! Tack för att du uppmärksammade oss på galenskapen! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-31Sedan många år en klar favorit men var försiktig med chili det får inte ta över brukar veva ner en msk honung samt en msk konjak Mycket bra😋
Bertil
2024-07-29