Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Denna italienska fikonmarmelad är en söt och god marmelad att använda till den långa frukosten eller fikat. Färska fikon, citron och rosmarin är det du använder dig av för att få marmeladen att smaka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala fikonen och skär i ganska små bitar.
  2. Blanda fikon, citronsaft, rivet citronskal, söndersmulade chiliflagor och rosmarin i en kastrull.
  3. Koka på svag värme 3-4 minuter. Rör om då och då.
  4. Rör ner syltsockret och fortsätt koka tills fikonen fått önskad konsistens 5-15 minuter. Ju längre den kokar desto krämigare och mjukare blir marmeladen.
  5. Häll upp i varma rengjorda syltburkar. Ger 2-2 1/2 liter färdig marmelad beroende på fikonens konsistens

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 2 liter
  • 1 kg färska fikon
  • saft och skal av 1 stor citron
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 300 g syltsocker 1+3
  • chiliflakes
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 379 kJ / 91 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer