Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
7
Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Denna italienska fikonmarmelad är en söt och god marmelad att använda till den långa frukosten eller fikat. Färska fikon, citron och rosmarin är det du använder dig av för att få marmeladen att smaka.

Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Ingredienser

2 liter
1 kg  färska fikon
saft och skal av 1   stor citron
2 krm  torkad rosmarin
300 g  syltsocker 1+3
chiliflakes

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Jag har följt receptet i stort. Skalade inte fikonen utan delade dem i fyra delar och skrapade ur innanmätet med en sked vilket är lätt gjort. Marmeladen blev mycket god.

Anna

2023-10-19

Vadå syltsocker 1+3

Susanne

2023-10-07

Hej Susanne! Syltsocker 1+3 är en produkt/variant på syltsocker. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-10-10

Hittills bästa receptet om än lite pilligt. Familjen förtjust!

Jarl

2023-08-27

Näringsvärde per portion

Energi379 KJ / 91 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementinmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga