Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
10
Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Denna italienska fikonmarmelad är en söt och god marmelad att använda till den långa frukosten eller fikat. Färska fikon, citron och rosmarin är det du använder dig av för att få marmeladen att smaka.

Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Ingredienser

2 liter
1 kg färska fikon
saft och skal av 1 stor citron
2 krm torkad rosmarin
300 g syltsocker 1+3
chiliflakes

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Tänkte göra fikonmarmelad idag, men vad betyder 1+3 gällande syltsocker ?

Agneta

2024-08-31

Använder hel frukten med skal minus topp o botten - finns ingen anledning att skala👍

Bertil

2024-07-29

Hej Bertil! Du har helt rätt. Varför skala? Nu har vi ändrat i receptet! Tack för att du uppmärksammade oss på galenskapen! ;) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-31

Sedan många år en klar favorit men var försiktig med chili det får inte ta över brukar veva ner en msk honung samt en msk konjak Mycket bra😋

Bertil

2024-07-29

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fikonmarmelad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grapefruktmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatmarmelad med hetta
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga