UNDER 30 MIN | Medel

Grillad brioche med getost och hjortron

En nygrillad brioche med god getost, hjortron och olja kryddad med rosmarin är perfekt som förrätt eller tilltugg. Koka ihop hjortron med socker samt blanda olja med rosmarin. Grilla briochen snabbt på grillen och lägg på osten, hjortronen och ringla över rosmarinoljan och allt är klart att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka 2 msk rosmarin (för 4 port), spara ev lite till garnering. Blanda rosmarinen med oljan.
  2. Koka upp hjortronen med sockret tills sockret löst sig. 
  3. Skär osten i skivor. 
  4. Grilla briocheskivorna snabbt på båda sidor, fördela osten på brödet, ringla lite rosmarinolja på osten, toppa med hjortron och garnera ev med rosmarin.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt brioche mot glutenfritt bröd.
Gör äggfri: byt brioche mot äggfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 2 msk olja
  • 2 dl hjortron
  • 3 msk strösocker
  • ca 200 g getost
  • 4 skivor briochebröd