Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Varma hjortron

Hjortron, det norrländska guldet. Värm de syrliga bären i en gryta med socker och servera varmt med en saftig saffranspudding och honungsnötter. En makalös smak av Norrland.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm frysta hjortron och socker i en kastrull, rör då och då, men försiktigt så att hjortronen förblir hela.
  2. Lägg upp i en skål och servera till saffranspudding, sök receptet Saffranspudding med hjortron & honungsnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vinner på att lagas en dag i förväg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 paket frysta hjortron (à 250 g)
  • 1 dl socker
Lägg till i inköpslistan