Pannacotta med hjortronsås

Betyg 2.8 av 5.
84 personer har röstat
6
Pannacotta med hjortronsås

Festlig och fantastiskt mumsig dessert som är lyxig nog för varenda tillställning! Med fruktsoda och vitt vin i hjortronsåsen får du en läskande blandning tillsammans med den gräddiga pannacottan. Garnera med extra hjortron vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Pannacotta med hjortronsås

Ingredienser

4 portioner
3   gelatinblad
1   vaniljstång
4 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
4 msk  socker
200 g  hjortron

Hjortronsås

1 dl  socker
3/4 dl  vatten
250 g  hjortron
1/2 dl  torrt vitt vin
1/2 dl  fruktsoda

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

En väldigt god efterrätt!

Peder

2021-10-15

Den bästa efterrätt med hjortron jag någonsin ätit! Gjorde succé!

Britt

2015-04-12

Om man väntar med att tillsätta fruktsodan till såsen tills det är dags att servera blir det en extra festlig kontrast med den lena och gräddiga pannacottan och den brusande bärsåsen.

Desireé

2007-12-31

Testa liknande recept

Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga