Pannacotta med hjortronsås
Festlig och fantastiskt mumsig dessert som är lyxig nog för varenda tillställning! Med fruktsoda och vitt vin i hjortronsåsen får du en läskande blandning tillsammans med den gräddiga pannacottan. Garnera med extra hjortron vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
Ingredienser
4 portioner
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk socker
200 g hjortron
Hjortronsås
1 dl socker
3/4 dl vatten
250 g hjortron
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl fruktsoda
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En väldigt god efterrätt!
Peder
2021-10-15Den bästa efterrätt med hjortron jag någonsin ätit! Gjorde succé!
Britt
2015-04-12Om man väntar med att tillsätta fruktsodan till såsen tills det är dags att servera blir det en extra festlig kontrast med den lena och gräddiga pannacottan och den brusande bärsåsen.
Desireé
2007-12-31