Hjortronconsommé med tillbehör

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hjortronconsommé med tillbehör

Hjortronconsommé är en dessertsoppa med vin och likör. Du kokar upp ingredienserna och silar den sedan klar. Servera hjortronconsommén iskall och gärna med vaniljgrädde.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Hjortronconsommé med tillbehör

Ingredienser

6 portioner
500 g färska eller frysta hjortron
1/2 l vatten
ca 1 1/2 dl socker (beroende på bärens sötma)
1 dl sauternesvin
1 msk hjortronlikör

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1180 KJ / 280 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

  • Jämtländsk tiramisu
    Betyg 2.7 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varma hjortron
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängsviss med hjortron och kolasås
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacotta med hjortronsås
    Betyg 2.8 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Messmörsglass med hjortronsås
    Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Festlig norrländsk drink
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad