Jämtländsk tiramisu
Ett annorlunda recept på tiramisu med inspiration från Jämtland. Du gör desserten av bland annat grädde, kvarg, ägg, sockerkaka, hjortronlikör, kaffe, hjortron och choklad. En oemotståndligt god efterrätt!
Ingredienser
6 portioner
Tiramisu
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl kvarg (10%)
2 ägg
5 msk socker
1 färdig sockerkaka (à 350 g)
1/2 dl hjortronlikör
1 1/2 dl starkt kaffe eller espresso
Hjortronmylta
250 g frysta, tinade hjortron
1 1/2 msk socker
Garnering
2 msk kakao eller riven choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Åt en klassisk jättegod Tiramisu på nyårsafton,lagad av en väninna som bott 28 år i Rom.Detta recept verkar också intressant särskilt ned tanke på mina rötter i Jämtland.
Bodil
2015-01-02Lite omständligt att laga till, MEN TOPPENGOTT!! Kommer att laga det fler gånger!
Elsa
2011-02-01