Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jämtländsk tiramisu

Ett annorlunda recept på tiramisu med inspiration från Jämtland. Du gör desserten av bland annat grädde, kvarg, ägg, sockerkaka, hjortronlikör, kaffe, hjortron och choklad. En oemotståndligt god efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tiramisu: Vispa grädden och blanda med kvargn.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggulesmeten med gräddblandningen.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i gräddblandningen.
  4. Skär sockerkakan i cm-tjocka skivor. Blanda hjortronlikör och kaffe. Pensla skivorna med kaffeblandningen.
  5. Lägg ett lager kakskivor på bottnen i en avlång form, ca 1 1/2 liter (för 6 port), eller fördela i portionsformar. Bre på ett lager smet. Varva sedan kaka och smet. Avsluta med ett lager smet. Låt stå minst 1 timme i kylen.
  6. Hjortronmylta: Rör ihop hjortronen med sockret tills det lösts upp.
  7. Pudra kakao eller strö riven choklad över formen/formarna och servera med hjortronmyltan.

Ingredienser

Portioner: 6
Tiramisu
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl kvarg (10%)
  • 2 ägg
  • 5 msk socker
  • 1 färdig sockerkaka (à 350 g)
  • 1/2 dl hjortronlikör
  • 1 1/2 dl starkt kaffe eller espresso
Hjortronmylta
  • 250 g frysta, tinade hjortron
  • 1 1/2 msk socker
Garnering
  • 2 msk kakao eller riven choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?