Ett annorlunda recept på tiramisu med inspiration från Jämtland. Du gör desserten av bland annat grädde, kvarg, ägg, sockerkaka, hjortronlikör, kaffe, hjortron och choklad. En oemotståndligt god efterrätt!
Ingredienser
6 portioner
Tiramisu
2
dl
vispgrädde
1 1/2
dl
kvarg (10%)
2
ägg
5
msk
socker
1
färdig sockerkaka (à 350 g)
1/2
dl
hjortronlikör
1 1/2
dl
starkt kaffe eller espresso
Hjortronmylta
250
g
frysta, tinade hjortron
1 1/2
msk
socker
Garnering
2
msk
kakao eller riven choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
39
2 st
Kommentarer
Bodil
2015-01-02
Åt en klassisk jättegod Tiramisu på nyårsafton,lagad av en väninna som bott 28 år i Rom.Detta recept verkar också intressant särskilt ned tanke på mina rötter i Jämtland.
Elsa
2011-02-01
Lite omständligt att laga till, MEN TOPPENGOTT!! Kommer att laga det fler gånger!
Kommentarer
Bodil
2015-01-02Åt en klassisk jättegod Tiramisu på nyårsafton,lagad av en väninna som bott 28 år i Rom.Detta recept verkar också intressant särskilt ned tanke på mina rötter i Jämtland.
Elsa
2011-02-01Lite omständligt att laga till, MEN TOPPENGOTT!! Kommer att laga det fler gånger!