Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Betyg 3.2 av 5.126 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Viltkött när det är som bäst! Hjortfilén fullkomligt smälter i munnen och är i gott sällskap med persiljeprickig potatispytt. Smakrik mix av rimmat sidfläsk, champinjoner och lök serveras till och gör festmåltiden komplett.

Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Ingredienser

4 portioner

Lingon

2 dl lingon
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Potatis

4 bakpotatisar
8 dl olja
salt
3 msk smör
2 msk finhackad persilja

Rödvinssås

2 schalottenlökar
1 msk smör
5 dl rött vin
1 dl madeira
2 dl vatten
4 msk viltfond
1 msk finhackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1 msk smör

Hjort

600 g hjortinnerfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör

Till servering

12 steklökar
1 msk smör
150 g rimmat sidfläsk
100 g champinjoner

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:10:00
00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hjortfilé ja, men inte innerfilé! Har ni också blivit hjärntvättade? Innerfilé finns inte på VÄRLDSKARTAN, bara i ert huvud!

    Arne

  • Går det lika bra att använda portvin istället för madeira?

    Anne

    Hej Anne! Ursäkta sent svar. Det är inget vi har provat men skulle tro att det funkar bra. Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Konstigt att det inte skulle vara något salt i potatisen, den behövde man salta ordentligt när man åt. Likaså att man skulle ta upp dem ur oljan efter kokningen, det borde stå. Kollar man andra recept som jag gjort efteråt står det tydligt att man ska ta upp den ur oljan innan stekning. Annars var det mycket gott.

    Annika

    Hej Annika! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över receptet och du har alldeles rätt. Klart man ska salta potatisen och även ta upp den ur oljan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi4688 KJ / 1118 kCal
Fett57 g
Salt4.3 g
Kolhydrater74.4 g
Protein45.7 g

Testa liknande recept

Rödvinssås med brynt smör, lime, schalottenlök och citrongräs
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Enkel rödvinssås
Betyg 2.8 av 5.3008 personer har röstat
Receptet har 50 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rödvinssås med sting
Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås
Betyg 3.6 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad