Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Betyg 3.2 av 5.126 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Viltkött när det är som bäst! Hjortfilén fullkomligt smälter i munnen och är i gott sällskap med persiljeprickig potatispytt. Smakrik mix av rimmat sidfläsk, champinjoner och lök serveras till och gör festmåltiden komplett.

Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Ingredienser

4 portioner

Lingon

2 dl lingon
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Potatis

4 bakpotatisar
8 dl olja
salt
3 msk smör
2 msk finhackad persilja

Rödvinssås

2 schalottenlökar
1 msk smör
5 dl rött vin
1 dl madeira
2 dl vatten
4 msk viltfond
1 msk finhackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1 msk smör

Hjort

600 g hjortinnerfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör

Till servering

12 steklökar
1 msk smör
150 g rimmat sidfläsk
100 g champinjoner

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:10:00
00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Hej, hur lång tid på ett ungefär tar det för köttet att få sin inner rätta temperatur?

    Diana

  • Hjortfilé ja, men inte innerfilé! Har ni också blivit hjärntvättade? Innerfilé finns inte på VÄRLDSKARTAN, bara i ert huvud!

    Arne

  • Går det lika bra att använda portvin istället för madeira?

    Anne

    Hej Anne! Ursäkta sent svar. Det är inget vi har provat men skulle tro att det funkar bra. Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Konstigt att det inte skulle vara något salt i potatisen, den behövde man salta ordentligt när man åt. Likaså att man skulle ta upp dem ur oljan efter kokningen, det borde stå. Kollar man andra recept som jag gjort efteråt står det tydligt att man ska ta upp den ur oljan innan stekning. Annars var det mycket gott.

    Annika

    Hej Annika! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över receptet och du har alldeles rätt. Klart man ska salta potatisen och även ta upp den ur oljan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Gjorde bara såsen och köttet. Super smarrigt!

    Alexandra

Näringsvärde per portion

Energi4688 KJ / 1118 kCal
Fett57 g
Salt4.3 g
Kolhydrater74.4 g
Protein45.7 g

Testa liknande recept

  • Enkel rödvinssås
    Betyg 2.8 av 5.3009 personer har röstat
    Receptet har 50 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Madeirasås
    Betyg 4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad