Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

24
0
Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Hel entrecôte som får marinera i rödvin ger ett mört och smakrikt kött tillsammans med timjan och lagerblad. Servera med ett gott kryddsmör, här är en variant på Café de Paris som vi kallar Café de Koloni-smör.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Ingredienser

10 portioner

Rödvinsmarinerad entrecôte

1 1/2 kg entrecôte i bit
4 dl rött vin
1 tsk torkad timjan
1 krm kajennpeppar
2 lagerblad
1 msk smör
salt

Café de Koloni-smör

250 g rumsvarmt smör
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1/2 msk konjak
1/2 msk madeira
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk tomatpuré
1/2 msk worcestersås
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk torkade örter (t ex timjan, salvia, dragon, rosmarin)
1 tsk paprikapulver
salt

För alla

Rödvinsmarinerad entrecôte: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.

Café de Koloni-smör: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Rödvinsmarinerad entrecôte
Café de Koloni-smör

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer