Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
0
Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Hel entrecôte som får marinera i rödvin ger ett mört och smakrikt kött tillsammans med timjan och lagerblad. Servera med ett gott kryddsmör, här är en variant på Café de Paris som vi kallar Café de Koloni-smör.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Ingredienser

10 portioner

Rödvinsmarinerad entrecôte

1 1/2 kg entrecôte i bit
4 dl rött vin
1 tsk torkad timjan
1 krm kajennpeppar
2 lagerblad
1 msk smör
salt

Café de Koloni-smör

250 g rumsvarmt smör
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1/2 msk konjak
1/2 msk madeira
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk tomatpuré
1/2 msk worcestersås
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk torkade örter (t ex timjan, salvia, dragon, rosmarin)
1 tsk paprikapulver
salt

Gör så här

Rödvinsmarinerad entrecôte
Café de Koloni-smör

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte med panzanellasallad
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Entrecôte med örtpotatis och rödbetstzatziki
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte med tapenade
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga