Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
0
Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Hel entrecôte som får marinera i rödvin ger ett mört och smakrikt kött tillsammans med timjan och lagerblad. Servera med ett gott kryddsmör, här är en variant på Café de Paris som vi kallar Café de Koloni-smör.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Ingredienser

10 portioner

Rödvinsmarinerad entrecôte

1 1/2 kg  entrecôte i bit
4 dl  rött vin
1 tsk  torkad timjan
1 krm  kajennpeppar
2   lagerblad
1 msk  smör
salt

Café de Koloni-smör

250 g  rumsvarmt smör
1   schalottenlök
1   liten vitlöksklyfta
1/2   röd paprika
1/2 msk  konjak
1/2 msk  madeira
1/2 msk  dijonsenap
1/2 msk  tomatpuré
1/2 msk  worcestersås
1/2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  kajennpeppar
2 tsk  torkade örter (t ex timjan, salvia, dragon, rosmarin)
1 tsk  paprikapulver
salt

För alla

Rödvinsmarinerad entrecôte: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Café de Koloni-smör: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Rödvinsmarinerad entrecôte
Café de Koloni-smör

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte med tapenade
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte med panzanellasallad
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
239 personer har röstat
Under 30 min att tillaga