Himmelsk jordgubbstårta

Denna himmelska jordgubbstårta är så god, somrig och härlig att bjuda på. Fyllningen görs av vispgrädde och crème fraiche för extra smak. Vill du, kan du byta ut crème fraichen till färskost – det blir en himmelskt god tårta det med. Garnera din tårta med röda, vackra jordgubbar.
Tips: här hittar du en mer klassisk jordgubbstårta.

Ingredienser
10 bitar
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning
1 l färska jordgubbar
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche eller färskost
2 dl florsocker
Montering
1 dl jordgubbs- eller fläderblomssaft (koncentrerad)
Näringsvärde per bit
Energi1952 KJ / 466 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag använde bara jordgubbar, socker och grädde till fyllningen, och det blev jättegott.
Hua
2025-07-29Om man har en springform som är ca 26cm i diameter, hur mycket ska man öka med då för att sedan kunna dela tårtbotten i 3 deler?
Wilma
2025-07-17Utsökt tårta, kanske lite mindre grädde och vaniljkäm i mellan istället.
Nalleli
2025-06-21