Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Staffans jordgubbs- och rabarberkräm

Ett underbart recept på härlig jordgubbs- och rabarberkräm som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör krämen av jordgubbar, rabarber och apelsinjuice. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och socker. Låt koka tills sockret löst sig.
  2. Skär 1 dl av jordgubbarna i småbitar (för 4 port). Halvera resten och ställ dem åt sidan. Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg rabarber och de smått skurna jordgubbarna i sockerlagen. Sjud tills rabarbern är mjuk, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt apelsinjuice. Rör ner potatismjölet utrört i lite vatten. 
  4. Låt koka upp under omrörning och dra genast av från värmen. Lägg i de halverade jordgubbarna och rör om. Servera med mjölk.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd soja-, havre- eller risdryck istället för mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl jordgubbar
  • 200 g rabarber
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl apelsinjuice (gärna färskpressad)
  • 2 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?