Fryst jordgubbstårta
Vem älskar inte en riktigt smarrig och somrig jordgubbstårta? Här har du ett superrecept på hur du får jordgubbstårtan sådär perfekt krämig och gräddig. Lika uppskattad av stora som av små!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002
Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1 dl socker
200 g mandelmassa
1 msk potatismjöl
Fyllning
6 gelatinblad
4 äggulor
2 dl florsocker
1 burk kvarg med vaniljsmak (à 250 g)
2 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
250 g frysta jordgubbar
Till formen
smör eller olja
potatismjöl
Garnering
1 dl vispgrädde
färska eller frysta jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur länge kan man ha tårtan i frysen?
Gullveig
2023-07-14Hej Gullveig! Den håller sig bra i minst 2-3 dagar i frysen, sannolikt även längre. Vid lång förvaring i frysen kan den börja tappa smak så vår rekommendation är att baka den någon eller några dagar innan servering. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20