Fryst jordgubbstårta

6
0
Fryst jordgubbstårta

Vem älskar inte en riktigt smarrig och somrig jordgubbstårta? Här har du ett superrecept på hur du får jordgubbstårtan sådär perfekt krämig och gräddig. Lika uppskattad av stora som av små!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Fryst jordgubbstårta

Ingredienser

8 bitar
4 äggvitor
1 dl socker
200 g mandelmassa
1 msk potatismjöl

Fyllning

6 gelatinblad
4 äggulor
2 dl florsocker
1 burk kvarg med vaniljsmak (à 250 g)
2 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
250 g frysta jordgubbar

Till formen

smör eller olja
potatismjöl

Garnering

1 dl vispgrädde
färska eller frysta jordgubbar

Gör så här

Tips

Den som inte tål mjölk kan göra botten till "fryst jordgubbstårta" med mjölkfritt margarin. En passande fyllning får man om man mixar två paket "glass", Oatly Vanilj, med 1 paket halvtinade jordgubbar (250 g)(för 8 bitar). Garnera ev med frukt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer