Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hickorykokt pepparbringa

Oxbringan får under några timmar suga åt sig den härliga smaken från hickorysås, lök och morötter innan den täcks med ett lager av olika sorters peppar. En riktigt läcker rätt att bjuda ett större sällskap på.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bringan i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt övriga ingredienser och koka bringan i ca 3 timmar. Prova med en stekgaffel att den lossnar lätt, bringan ska vara riktigt genomkokt. Låt bringan svalna i lagen.
  2. Peppartäcke: Blanda samtliga ingredienser till peppartäcket.
  3. Ta bort nätet från bringan och lägg den på ett ugnssäkert fat. Bre peppartäcket över hela ovansidan av bringan.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Griljera bringan i ca 40 minuter tills den är genomvarm och täcket blivit krispigt.
  6. Servera gärna tillsammans med Bönragu och Syltade gröna tomater.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg nätad, rimmad oxbringa
  • ev 1 dl hickory liquid smoke
  • 2 gula lökar skurna i skivor
  • 2 morötter skurna i skivor
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
Peppartäcke
  • 2 msk pepparmix
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?