Bönragu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bönragu

En smarrig bönragu där lök, vitlök, tomater och mungbönorna får puttra tillsammans med timjan, persilja och buljong - en väldigt fräsch smakkombination. Kidneybönorna tillsätts mot slutet och bryter av lite.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna var för sig. Koka kidneybönorna ca 45 minuter i lättsaltat vatten.
  2. Skala och grovhacka löken. Skala vitlöken. Tärna tomaterna. Fräs lök och vitlök i margarin eller flott.
  3. Lägg i mungbönorna och tomaterna. Låt detta stå och puttra ca 5 minuter. Tillsätt timjan, persilja och buljongtärningar. Täck med vatten. Koka långsamt tills bönorna blivit mjuka och ragun fått en fin konsistens. Koktiden kan variera, ev måste mer vatten fyllas på. Salta och peppra.
  4. Lägg i kidneybönorna och koka upp.
  5. Servera gärna till Hickorykokt pepparbringa och Syltade gröna tomater.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g okokta kidneybönor
  • 500 g okokta mungbönor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • margarin eller flott
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 buljongtärningar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan