Heta potatisbullar med bönsalsa

22
5 Klimatsmart
Heta potatisbullar med bönsalsa

Har du kokt potatis över? Då är dessa frasiga potatisbullar perfekta att slänga ihop. Snabbt, smidigt och smart resttänk i matlagningen! En syrlig bönsalsa blir ett gott tillbehör till. Garnera med lite mynta för en fräsch touch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Heta potatisbullar med bönsalsa

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis (mjölig sort)
2 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl panko eller ströbröd
3 msk olivolja
ev färsk mynta till garnering

Bönsalsa

1 liten burk svarta bönor (à ca 190 g)
1 liten burk majskorn (à ca 150 g)
1 röd paprika
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk olivolja
1 tsk flingsalt

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i panko/ströbröd.
Gör glutenfri: Välj panko som är glutenfritt eller glutenfritt ströbröd eller Pofiber.
Fri från mjölkprotein men kontrollera innehållet i panko/ströbröd.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna maya

2021-10-03

Det var svårt att steka, moset var kladdigt och ströbrödet som ramlade av brändes vid.

Johanna

2020-03-16

Smeten var så kladdig att jag fick klicka den direkt i pannan och inte kunde doppa i panko men gott ändå! Synd att missa krispet dock

Lars

2015-03-25

Detta ska jag laga till

Näringsvärde per portion

Energi 1824 KJ / 436 kCal
Fett 16 g
Salt 4.38 g
Kolhydrater 56 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden