Heta potatisbullar med bönsalsa
Har du kokt potatis över? Då är dessa frasiga potatisbullar perfekta att slänga ihop. Snabbt, smidigt och smart resttänk i matlagningen! En syrlig bönsalsa blir ett gott tillbehör till. Garnera med lite mynta för en fräsch touch.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis (mjölig sort)
2 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl panko eller ströbröd
3 msk olivolja
ev färsk mynta till garnering
Bönsalsa
1 liten burk svarta bönor (à ca 190 g)
1 liten burk majskorn (à ca 150 g)
1 röd paprika
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1824 KJ / 436 kCal
Fett16 g
Salt4.38 g
Kolhydrater56 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var svårt att steka, moset var kladdigt och ströbrödet som ramlade av brändes vid.
Anna maya
2021-10-03Smeten var så kladdig att jag fick klicka den direkt i pannan och inte kunde doppa i panko men gott ändå! Synd att missa krispet dock
Johanna
2020-03-16Detta ska jag laga till
Lars
2015-03-25