Barbequekyckling med potatisstavar och hot beans

Denna barbequekyckling med potatisstavar och hot beans har en helt otrolig smak som du måste uppleva! Tillaga din superba bönröra, som har smak av både chili och ingefära, och servera den med den varma kycklingen, mumsig potatis och egen coleslaw.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g kycklinglårfilé
2 dl barbequesås
ca 1 kg stora potatisar
1/3 strimlat vitkålshuvud till servering
3 msk olja
1/2 tsk salt
Hot beans
1 burk svarta bönor
1 gul lök
1 msk olja
1 - 1 1/2 röda chilifrukter
2 msk färskriven ingefära
1/2 dl tomatpuré
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
salt och peppar
För alla
Läs ingredienserna i barbecuesåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gör egen coleslaw: Blanda den strimlade vitkålen med 1 dl matyoghurt (10 %), 1/2 msk frysta örtkryddor provencale, gärna 1–2 tsk dijonsenap, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott
Erik
2022-11-09Hur gott som helst!
Jenny
2012-11-17