Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Barbequekyckling med potatisstavar och hot beans

Denna barbequekyckling med potatisstavar och hot beans har en helt otrolig smak som du måste uppleva! Tillaga din superba bönröra, som har smak av både chili och ingefära, och servera den med den varma kycklingen, mumsig potatis och egen coleslaw.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vik ut kycklinglårfiléerna och lägg dem i en tättslutande plastpåse. Häll på barbecuesåsen och massera in den. Gör potatis och bönor medan kycklingen marinerar. Skär potatisen med skalet kvar i ca 1 1/2 cm tjocka stavar.
  3. Lägg potatisstavarna på en bakpappersklädd plåt och blanda med 2/3 av oljan och salt. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 minuter. Rör då och då.
  4. Hot beans: Häll av och skölj bönorna. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, chili och riven ingefära i 1 msk olja (för 4 port) ca 2 minuter i en kastrull. Tillsätt bönor, tomatpuré, socker, vinäger och vatten. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bryn kycklingen runtom i resterande olja i en stor stekpanna. Sänk värmen, lägg på ett lock och stek klart kycklingen, det tar 5–10 minuter. Servera BBQ-kycklingen med potatisstavar, hot beans och strimlad vitkål eller coleslaw.

För alla

Läs ingredienserna i barbecuesåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör egen coleslaw: Blanda den strimlade vitkålen med 1 dl matyoghurt (10 %), 1/2 msk frysta örtkryddor provencale, gärna 1–2 tsk dijonsenap, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl barbequesås
  • ca 1 kg stora potatisar
  • 1/3 strimlat vitkålshuvud till servering
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
Hot beans
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 röda chilifrukter
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?