Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås

Läckra färsspett med smak av chili och koriander. Färspetten går även bra att göra med kycklingfärs, men blandfärs gör dem något mer saftiga. Smidig rätt där spetten går klart i ugnen tillsammans med röd spetspaprika och salladslök. Myntasåsen är mums till!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i breda strimlor. Dela salladslöken på längden. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Tärna gurkan fint. Hacka koriandern.
  3. Blanda gurkan med hälften av koriandern, citronjuice och 1 tsk olivolja (för 4 portioner) i en skål.
  4. Lägg paprika och salladslök i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olivolja (för 4 portioner). Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar (för 4 portioner). Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  5. Blanda färsen med chili, resten av koriandern, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar (för 4 portioner). Blanda till en smidig smet. Forma till avlånga ”järpar” runt blötlagda träspett.
  6. Bryn spetten runt om i rapsoljan i en stekpanna. Lägg över i formen med grönsakerna. Ställ in i ugnen ytterligare 5–10 minuter, tills färsen är genomstekt.
  7. Myntasås: Blanda ihop alla ingredienser. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar (för 4 portioner).
  8. Servera spett och grönsaker med myntasås, gurka och gärna rostat bröd i stavar.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda spetspaprikor
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Myntasås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung
  • 1 kruka hackad mynta
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2200 kJ / 526 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer