Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås

16
0
Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås

Läckra färsspett med smak av chili och koriander. Färspetten går även bra att göra med kycklingfärs, men blandfärs gör dem något mer saftiga. Smidig rätt där spetten går klart i ugnen tillsammans med röd spetspaprika och salladslök. Myntasåsen är mums till!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås

Ingredienser

4 portioner
2 röda spetspaprikor
4 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 gurka
1 kruka koriander
1 msk färskpressad citronjuice
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk rapsolja
olivolja
salt och svartpeppar

Myntasås

2 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 kruka hackad mynta
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2200 KJ / 526 kCal
Fett 42 g
Salt 27 g
Kolhydrater 10 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden