Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
0
Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås

Läckra färsspett med smak av chili och koriander. Färspetten går även bra att göra med kycklingfärs, men blandfärs gör dem något mer saftiga. Smidig rätt där spetten går klart i ugnen tillsammans med röd spetspaprika och salladslök. Myntasåsen är mums till!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås

Ingredienser

4 portioner
2   röda spetspaprikor
4   salladslökar
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2   gurka
1   kruka koriander
1 msk  färskpressad citronjuice
500 g  blandfärs
1   ägg
1 msk  rapsolja
olivolja
salt och svartpeppar

Myntasås

2 dl  crème fraiche
2   pressade vitlöksklyftor
1 tsk  honung
1   kruka hackad mynta
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2200 KJ / 526 kCal
Fett42 g
Salt2.7 g
Kolhydrater10 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färskebab med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peruanska grillspett (Anticuchos)
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskspett med chili och koriander
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnskarré med frukt och grönsaker
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosmarinspett
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga