Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås
Läckra färsspett med smak av chili och koriander. Färspetten går även bra att göra med kycklingfärs, men blandfärs gör dem något mer saftiga. Smidig rätt där spetten går klart i ugnen tillsammans med röd spetspaprika och salladslök. Myntasåsen är mums till!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 röda spetspaprikor
4 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 gurka
1 kruka koriander
1 msk färskpressad citronjuice
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk rapsolja
olivolja
salt
svartpeppar
Myntasås
2 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 kruka hackad mynta
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2200 KJ / 526 kCal
Fett42 g
Salt2.7 g
Kolhydrater10 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer