Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås
![Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100887/cf_259/heta_farsspett_med_grillade_gronsaker_och_myntasas_.jpg)
Läckra färsspett med smak av chili och koriander. Färspetten går även bra att göra med kycklingfärs, men blandfärs gör dem något mer saftiga. Smidig rätt där spetten går klart i ugnen tillsammans med röd spetspaprika och salladslök. Myntasåsen är mums till!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
![Heta färsspett med grillade grönsaker och myntasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100887/cf_259/heta_farsspett_med_grillade_gronsaker_och_myntasas_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 röda spetspaprikor
4 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 gurka
1 kruka koriander
1 msk färskpressad citronjuice
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk rapsolja
olivolja
salt och svartpeppar
Myntasås
2 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 kruka hackad mynta
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2200 KJ / 526 kCal
Fett42 g
Salt2.7 g
Kolhydrater10 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer