UNDER 45 MIN | Medel

Yoghurt med grillad spetspaprika och färsk lök

Vilken yoghurtröra! Grillad paprika, mynta och färsklök. Men vänta, är inte all lök färsk, kanske du tänker. Nja, lite så men den här är ju superfärsk. Och de grillade grönsakerna adderar en varm känsla till den här vårsoliga yoghurtsåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela paprikorna och lökarna på längden. Blanda grönsakerna med olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  2. Grilla grönsakerna sakta tills de blir mjuka.
  3. Skär grönsakerna i grova bitar.
  4. Skala och riv vitlöken. Blanda yoghurt och vitlök.
  5. Blanda grillade grönsaker och vitlök med yoghurt. Smaksätt med salt och peppar. Hacka myntan grovt och strö på. 
  6. Serveringsförslag: Servera grönsaksyoghurten till grillat tillbehör och grönsaker.

För alla

Kontrollera noga innehållet i serveringstillbehören.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 spetspaprikor
  • 4 färska lökar med blast
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 1 kruka mynta
Serveringsförslag
  • grillat kött, korv, kyckling, grönsaker eller halloumi

Näringsvärde
Per portion

Energi 667 kJ / 159 kCal