Sliders på bisquits

4
0
Sliders på bisquits

Sliders är det amerikanska namnet för miniburgare som här serveras på bisquits, ett sconesliknande bröd som är typiskt för sydstatsköket. De små burgarna smaksätts med barbecuesås och serveras med enkla tillbehör som majonnäs, tomat, paprika och sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Sliders på bisquits

Ingredienser

8 portioner
1 kg nötfärs
1 dl rökig barbequesås (samt några msk till pensling, för 8 portioner)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
8 körsbärstomater
1 spetspaprika
1 romansallat
2 dl majonnäs

Bisquits

8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
125 g kallt smör
3 dl filmjölk (3 %)

För alla (sliders)

Fri från gluten, om lämpligt bröd används.
Fri från laktos och mjölkprotein om lämplig bbq-sås och bröd används.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

För alla (bisquits)

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt matfett och byt filmjölken mot vatten.
Fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3564 KJ / 851 kCal
Fett 52 g
Salt 4.36 g
Kolhydrater 56 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden