Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sliders på bisquits

Sliders är det amerikanska namnet för miniburgare som här serveras på bisquits, ett sconesliknande bröd som är typiskt för sydstatsköket. De små burgarna smaksätts med barbecuesås och serveras med enkla tillbehör som majonnäs, tomat, paprika och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med bröden. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en matberedare.
  3. Skär smöret i kuber och lägg i. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt filmjölken och kör till en smidig deg, ca 1 minut. Eller nyp ihop smöret med alla torra ingredienser i en bunke, rör ner filmjölken. Forma med händerna till en deg.
  4. Ta upp degen på mjölat underlag och kavla ut till en 2 cm tjock platta, ca 20x20 cm (för 8 portioner).
  5. Lägg degplattan på en bakpappersklädd plåt. Skåra ett rutmönster med en vass kniv så det blir 20 kvadratiska bitar (för 8 portioner). Det gör inget om hörnen blir lite ojämna.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–20 minuter tills det blivit gyllene. Låt svalna. Bryt i bitar.
  7. Blanda färs, barbecuesås, salt och peppar i en bunke. Forma till 16 små burgare (för 8 portioner).
  8. Skiva tomater och paprika. Plocka salladsbladen.
  9. Dela bisquitsen på mitten och rosta dem på grillen eller i en stekpanna tills snittytan fått lite färg. 
  10. Grilla burgarna 3–4 minuter per sida. Pensla dem runt om med barbecuesås mot slutet.
  11. Lägg ett salladsblad på underdelen av bröden. Klicka på majonnäsen och lägg på burgarna. Avsluta med tomat, paprika och överdelen av bisquitsen. 
  12. Trä ev en grillpinne eller träkvist igenom så de håller ihop.

För alla (sliders)

Fri från gluten, om lämpligt bröd används.
Fri från laktos och mjölkprotein om lämplig bbq-sås och bröd används.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

För alla (bisquits)

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt matfett och byt filmjölken mot vatten.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg nötfärs
  • 1 dl rökig barbequesås (samt några msk till pensling, för 8 portioner)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 8 körsbärstomater
  • 1 spetspaprika
  • 1 romansallat
  • 2 dl majonnäs
Bisquits
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl filmjölk (3 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3564 kJ / 851 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer