Sliders på bisquits
Sliders är det amerikanska namnet för miniburgare som här serveras på bisquits, ett sconesliknande bröd som är typiskt för sydstatsköket. De små burgarna smaksätts med barbecuesås och serveras med enkla tillbehör som majonnäs, tomat, paprika och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
8 portioner
1 kg nötfärs
1 dl rökig barbequesås (samt några msk till pensling, för 8 portioner)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
8 körsbärstomater
1 spetspaprika
1 romansallat
2 dl majonnäs
Bisquits
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
125 g kallt smör
3 dl filmjölk (3 %)
För alla
Sliders: Fri från gluten, om lämpligt bröd används.
Fri från laktos och mjölkprotein om lämplig bbq-sås och bröd används.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Bisquits: Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt matfett och byt filmjölken mot vatten.
Fri från ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3564 KJ / 851 kCal
Fett52 g
Salt4.36 g
Kolhydrater56 g
Protein39 g
Kommentarer