Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Chilipaste

Chilipaste är ett perfekt tillbehör till de flesta måltider. Chilipaste ger rika smaker till både kötträtter och vegetariska rätter. Du kokar chilifrukt i vatten cirka en timme innan du tar av stjälkarna och mixar med rapsolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet. Tillsätt chilifrukt. Låt sjuda/småkoka i 1 timme.
  2. Ta upp, låt rinna av och skär bort stjälkarna.
  3. Mixa med ett par matskedar rapsolja till en slät paste. Förvara i lufttät burk i kylen.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1/2 l vatten
  • 20 g torkad chilifrukt (ev grovhackad)
  • ett par msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?