Heta färsbullar med ingefära och koriander

Ät bullarna tillsammans med strimlad pak choi och salladslök som du smaksätter med soja, sweet chilisås och lime. Servera köttbullarna med kålen och nykokt ris och strö resten av koriandern över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Ingredienser
4 portioner
Kål
1 lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 msk olivolja
250 g pak choi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
salt
4 port ris
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 förp koriander (à 30 g)
1 msk riven färsk ingefära
ca 450 g fläskfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
Gör så här
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3052 KJ / 730 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stJättegott! Använde kycklingfärs istället, vilket var jättegott. Hade gärna haft i fisksås istället för salt - går det att estimera hur mycket som behövs? Det går ju inte att smaka på färsen innan stekning. ;) Använd gärna mer salt (1,5 tsk) och sambal oelek eller röd chili i färsen för att ge mer sting.
Ulrika
Hej Ulrika! Kul att du gillar receptet och att du är en av oss som ser storheten med fisksås! 2-3 msk blir nog lagom. Du kan alltid blanda i lite först och göra ett stekprov. Alltså steka lite färs typ 1/2 köttbulle i storlek och smaka och där efter krydda på med mera. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegott men heta är inte köttbillarna. La till mer Sambla oelek för att hotta till dom.
Elisabeth
Håller med om den fantastiskt goda salladen! Den är anledningen till att jag sparat det här receptet 😊
Katarina