Heta färsbullar med ingefära och koriander

Betyg 4.9 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
4.9Världens godaste
Heta färsbullar med ingefära och koriander

Ät bullarna tillsammans med strimlad pak choi och salladslök som du smaksätter med soja, sweet chilisås och lime. Servera köttbullarna med kålen och nykokt ris och strö resten av koriandern över.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Heta färsbullar med ingefära och koriander

Ingredienser

4 portioner

Kål

1 lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 msk olivolja
250 g pak choi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
salt
4 port ris

Köttbullar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 förp koriander (à 30 g)
1 msk riven färsk ingefära
ca 450 g fläskfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 msk olja

Gör så här

00:02:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Jättegott! Använde kycklingfärs istället, vilket var jättegott. Hade gärna haft i fisksås istället för salt - går det att estimera hur mycket som behövs? Det går ju inte att smaka på färsen innan stekning. ;) Använd gärna mer salt (1,5 tsk) och sambal oelek eller röd chili i färsen för att ge mer sting.

    Ulrika

    Hej Ulrika! Kul att du gillar receptet och att du är en av oss som ser storheten med fisksås! 2-3 msk blir nog lagom. Du kan alltid blanda i lite först och göra ett stekprov. Alltså steka lite färs typ 1/2 köttbulle i storlek och smaka och där efter krydda på med mera. Lycka till! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegott men heta är inte köttbillarna. La till mer Sambla oelek för att hotta till dom.

    Elisabeth

  • Håller med om den fantastiskt goda salladen! Den är anledningen till att jag sparat det här receptet 😊

    Katarina

  • Gott. Ganska snälla smaker. Jag lade till hackad chili i köttbullarna. Salladen bör göras så sent som möjligt så att den behåller krispet.

    Fredrik

  • Den här salladen är kalasgod och förtjänar att stå i centrum. Köttbullarna är absolut goda, men salladen - wow!

    Erika

  • Otroligt gott!

    Linn

  • Godaste köttbullarna jag har ätit! Bytte ut pak choi moy spetskål, väldigt gott!

    Christina

  • Väldigt gott och saftiga köttbullar, gjorde med kycklingfärs och lite mer som små pannbiffar. Tog lite extra krydda per rekommendation nedan blev toppen. Salladen superfräsch och lyfte hela rätten.

    Sara

  • Salladen var jättegod, den gör vi igen (vi använde vitkål istället för pak choi). Köttbullarna var lite smaklösa, men hade blivit bra med mer sambal, mer kryddor.

    Lovisa

  • Använde kycklingfärs och blev mer än nöjd

    Jonna

Näringsvärde per portion

Energi3052 KJ / 730 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Thaiköttbullar med het kålsallad
    Betyg 4.7 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Banh mi med asiatiska köttbullar
    Betyg 4.8 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tantanmen med risnudlar
    Betyg 4.1 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddiga köttbullar med nudlar
    Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dan dan nudlar
    Betyg 4.6 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudlar i buljong med frikadeller
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad