Banh mi med asiatiska köttbullar
Banh mi är en vietnamesisk baguette fylld till bredden med godsaker! Här fyller vi brödet med asiatiska fläskköttbullar med smak av vitlök, salladslök, chili och koriander och krispiga, sötsyrliga picklade grönsaker. Dessutom: chilimajo som blir pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
6 portioner
Picklade grönsaker
1 stor morot
1 liten gurka
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1/2 skivad chilifrukt
Köttbullar
500 g fläskfärs
1 riven vitlöksklyfta
2 finskurna salladslökar
1 1/2 msk asiatisk fisksås
1 msk srirachasås
1/2 msk strösocker
1 dl hackad koriander
2 msk majsstärkelse
rapsolja
Chilimajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
ca 1 1/2 msk srirachasås
Till servering
1 baguette eller minibaguetter (1 stor baguette motsvarar 6 minibaguetter)
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är bara SÅ gott! Återkommande på vårt middagsbord!
Åsa
2023-09-04Så snabbt och enkelt, så fantastiska smaker. Fullträff.
Dominika
2021-02-28Återkommande favorit!
Angelica
2020-10-29