Banh mi med asiatiska köttbullar

13
4
Banh mi med asiatiska köttbullar

Banh mi är en vietnamesisk baguette fylld till bredden med godsaker! Här fyller vi brödet med asiatiska fläskköttbullar med smak av vitlök, salladslök, chili och koriander och krispiga, sötsyrliga picklade grönsaker. Dessutom: chilimajo som blir pricken över i:et.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Banh mi med asiatiska köttbullar

Ingredienser

6 portioner

Picklade grönsaker

1
stor morot
1
liten gurka
1 msk
ättiksprit (12%)
2 msk
strösocker
1/2
skivad chilifrukt

Köttbullar

500 g
fläskfärs
1
riven vitlöksklyfta
2
finskurna salladslökar
1 1/2 msk
asiatisk fisksås
1 msk
srirachasås
1/2 msk
strösocker
1 dl
hackad koriander
2 msk
majsstärkelse
-
rapsolja

Chilimajonnäs

1 1/2 dl
majonnäs
ca 1 1/2 msk
srirachasås

Till servering

1
baguette eller minibaguetter (1 stor baguette motsvarar 6 minibaguetter)
1
kruka koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Dominika

2021-02-28

Så snabbt och enkelt, så fantastiska smaker. Fullträff.

Angelica

2020-10-29

Återkommande favorit!

Anna

2020-04-11

Har ni glömt vattnet i det picklade grönsakerna?

Redaktionen ICAse

2020-04-14

Hej Anna! Detta är snabbpicklade grönsaker så det behövs inget vatten. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept