Banh mi med asiatiska köttbullar

16
4
Banh mi med asiatiska köttbullar

Banh mi är en vietnamesisk baguette fylld till bredden med godsaker! Här fyller vi brödet med asiatiska fläskköttbullar med smak av vitlök, salladslök, chili och koriander och krispiga, sötsyrliga picklade grönsaker. Dessutom: chilimajo som blir pricken över i:et.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Banh mi med asiatiska köttbullar

Ingredienser

6 portioner

Picklade grönsaker

1 stor morot
1 liten gurka
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1/2 skivad chilifrukt

Köttbullar

500 g fläskfärs
1 riven vitlöksklyfta
2 finskurna salladslökar
1 1/2 msk asiatisk fisksås
1 msk srirachasås
1/2 msk strösocker
1 dl hackad koriander
2 msk majsstärkelse
rapsolja

Chilimajonnäs

1 1/2 dl majonnäs
ca 1 1/2 msk srirachasås

Till servering

1 baguette eller minibaguetter (1 stor baguette motsvarar 6 minibaguetter)
1 kruka koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Dominika

2021-02-28

Så snabbt och enkelt, så fantastiska smaker. Fullträff.

Angelica

2020-10-29

Återkommande favorit!

Anna

2020-04-11

Har ni glömt vattnet i det picklade grönsakerna?

Redaktionen ICAse

2020-04-14

Hej Anna! Detta är snabbpicklade grönsaker så det behövs inget vatten. Lycka till. Hälsningar Ulrika