UNDER 45 MIN | Medel

Banh mi med asiatiska köttbullar

Banh mi är en vietnamesisk baguette fylld till bredden med godsaker! Här fyller vi brödet med asiatiska fläskköttbullar med smak av vitlök, salladslök, chili och koriander och krispiga, sötsyrliga picklade grönsaker. Dessutom: chilimajo som blir pricken över i:et.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklade grönsaker: Skala moroten. Hyvla moroten och gurkan tunt med skalare eller mandolin. Blanda med ättika, socker och chili.
  2. Köttbullar: Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Rulla till ca 30 bullar (för 6 port) med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta. 
  3. Chilimajonnäs: Blanda majonnäs och sriracha.
  4. Till servering: Halvera köttbullarna. Värm gärna baguetten och fyll med köttbullarna, picklade grönsaker, chilimajonnäs och koriander. Ät direkt.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
Picklade grönsaker
  • 1 stor morot
  • 1 liten gurka
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 skivad chilifrukt
Köttbullar
  • 500 g fläskfärs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 finskurna salladslökar
  • 1 1/2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk srirachasås
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 msk majsstärkelse
  • rapsolja
Chilimajonnäs
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • ca 1 1/2 msk srirachasås
Till servering
  • 1 baguette eller minibaguetter (1 stor baguette motsvarar 6 minibaguetter)
  • 1 kruka koriander