Vitlöksstekta skaldjur med tomat och persilja

6
0
Vitlöksstekta skaldjur med tomat och persilja

En lyxig pastarätt som passar lika bra till vardag som till helg. De vitlöksstekta skaldjuren fräser du snabbt tillsammans med den krispiga bellaverden. Rör sedan ner sambal oelek, citronsaft, persilja och körsbärstomater och servera tillsammans med fettuccine. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018

Vitlöksstekta skaldjur med tomat och persilja

Ingredienser

2 portioner
1/2
ask persilja (à 20 g)
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)
200 g
bellaverde
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
350 g
fryst skaldjursmix
1/2 tsk
sambal oelek
1/2
citron
-
salt
-
peppar
2
port pasta (gärna fettuccine)

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Tänk på att skaldjuren inte får fräsa för länge, för då blir de sega.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2243 KJ / 527 kCal
Fett 10 g
Salt 4.12 g
Kolhydrater 65 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept