Vitlöksstekta skaldjur med tomat och persilja
En lyxig pastarätt som passar lika bra till vardag som till helg. De vitlöksstekta skaldjuren fräser du snabbt tillsammans med den krispiga bellaverden. Rör sedan ner sambal oelek, citronsaft, persilja och körsbärstomater och servera tillsammans med fettuccine. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018
Ingredienser
2 portioner
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
200 g bellaverde (broccoli)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
350 g fryst skaldjursmix
1/2 tsk sambal oelek
1/2 citron
salt
peppar
2 port pasta (gärna fettuccine)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2243 KJ / 527 kCal
Fett10 g
Salt4.12 g
Kolhydrater65 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nog bland det tråkigaste i smakväg hittills i år (minst)….👎
Niklas
2023-08-19Bellaverde bellaverde.... Är det brocolli åsyftas, som på bilden, så kanske man kan skriva det i receptet?
Per
2022-03-15