Het kycklingpasta med tomat och aubergine
Vi går ut starkt denna vecka med en het kycklingpasta! Tärnad aubergine steks ihop med lök och smaksätts med sweet chili och sambal oelek, vilket passar utmärkt ihop med den stekta kycklingen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port fullkornspasta eller bucatini pasta
1 aubergine (1 aubergine motsvarar ca 300 g)
1 rödlök
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
3 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek
1 kycklingbuljongtärning
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2112 KJ / 499 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mumsigt! Och lite roligare pasta än bara spagetti :) min man tycker tyvärr inte om aubergine, så gör vi den blir det nog med squash istället. Kul att testa på något nytt!
Jonas
2020-02-10