Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekta squashskivor med lökröra och pasta

Stekta squashskivor med lökröra och pasta är en snabblagad, smakfylld vegetarisk pastarätt med krämighet. Squashen som steks serverar du med pastan under ett täcke av den goda lökröran som består av gul lök, krämig matlagningsgrädde och oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj och skär squashen i cm-tjocka skivor. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olja några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt puttra några minuter. Skiva oliverna och blanda i röran.
  3. Stek squashskivorna i olja några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Låt pastan rinna av. Servera squashskivorna med pasta, lökröra, skivade tomater och bröd.

För alla

Byt ut pastan mot glutenfri sådan om du inte tål gluten.
Matlagningsgrädden ersätts med havre- eller sojabaserad grädde om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Smaksätt gärna lökröran med timjan, färsk eller torkad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 squash
  • 12 svarta oliver utan kärnor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2309 kJ / 553 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden