Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Het kycklinggryta

Denna heta kycklinggryta blir lätt en återkommande favorit. Grytan med de goda och smakrika ingredienserna kyckling, basmatiris, kanel, krossade tomater med chili och haricots verts smakar underbart tillsammans. Servera bröd till kycklinggrytan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingdelarna i olja. Krydda med salt, peppar och gärna kanel.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Låt löken steka med kycklingen någon minut.
  4. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra under lock ca 25 minuter för lår och 15 minuter för filé. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  6. Blanda ner haricots vertsen i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  7. Servera kycklinggrytan med riset och bröd.

För alla

Välj ett glutenfritt bröd om du inte tål gluten.

Tips

De chilismaksatta krossade tomaterna kan bytas ut mot vanliga krossade tomater om inte alla i familjen tycker om starkt.

Gröna tipset: För en grön rätt byts kycklingen ut mot 300 g djupfrysta quornbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingdelar med ben, t.ex lår eller 4 kycklingfiléer (4 kycklingfiléer för 4 port)
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ev 1 1/2 tsk kanel
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossade tomater med chili (à 500 g)
  • 3 dl basmatiris
  • 300 g djupfrysta haricots verts
Tillbehör
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 552 kCal
Fett: 10,7 g
Läs mer om näringsvärden