Het kycklinggryta
Denna heta kycklinggryta blir lätt en återkommande favorit. Grytan med de goda och smakrika ingredienserna kyckling, basmatiris, kanel, krossade tomater med chili och haricots verts smakar underbart tillsammans. Servera bröd till kycklinggrytan.
Ingredienser
4 portioner
1 kg kycklingdelar med ben, t.ex lår eller 4 kycklingfiléer (4 kycklingfiléer för 4 port)
1/2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
ev 1 - 1 1/2 tsk kanel
2 gula lökar
1 burk krossade tomater med chili (à 500 g)
3 dl basmatiris
300 g djupfrysta haricots verts (bönor)
Tillbehör
bröd
För alla
Välj ett glutenfritt bröd om du inte tål gluten.
Gör så här
Tips
De chilismaksatta krossade tomaterna kan bytas ut mot vanliga krossade tomater om inte alla i familjen tycker om starkt.
Gröna tipset: För en grön rätt byts kycklingen ut mot 300 g djupfrysta quornbitar.
Gröna tipset: För en grön rätt byts kycklingen ut mot 300 g djupfrysta quornbitar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 552 kCal
Fett10.7 g
Kommentarer
Nej, det här tyckte vi inte var någon höjdare. Det var bara starkt (vanligtvis gillar vi stark mat). Jag använde ICA´s finkrossade tomater med chili. Tog sockerärtor istället för haricots verts och serverade med ris.
Marie
2012-11-21Jättegott men haricots verts skippar jag nästa gång!
Eva
2008-08-17Enkelt att tillaga och mycket gott! Jag använde kycklinglår, men ska nog nästa gång ta filéer istället. Och kanske även prova att servera haricots vertsen på sidan om, det ser lite "smutsigt" ut med dem nedblandade. Receptet rekommenderas!
Anna
2007-11-07